'Deniz Poyraz’ın katledilmesinde organize yön araştırılsın’ talebine ret

'Deniz Poyraz’ın katledilmesinde organize yön araştırılsın’ talebine ret
Deniz Poyraz katliamının örgütlü ve organize yönünün araştırılması talebiyle yapılan başvuru reddedildi. Karar Anayasa Mahkemesi'ne taşınacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir il binasına yönelik 17 Haziran 2021 tarihinde saldırı düzenleyen ve Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer ile ilgili organize yönünün araştırılması talebi reddedildi. İzmir Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen ret kararının gerekçesinde şu hususlara yer verildi: "İncelenen dosya kapsamı ve mevcut delil durumu itibariyle ek takipsizlik kararındaki gerekçeye istinaden delillerin yeterli ölçüde toplanmış olduğu, delillerin takdirinde isabetsizlik olmadığı, gerekçenin dosya kapsamına uygun ve yerinde olduğu değerlendirildiğinden ek kovuşturmaya yer olmadığına dair karar usul ve yasaya uygun olduğundan itirazın reddine."   
 
SALDIRININ ÖRGÜTLÜ OLDUĞU REDDEDİLDİ
 
Taleplerinin reddedilmesine dair bilgi veren dava avukatlarından Türkan Aslan Ağaç, "İtiraz dilekçemizde belirttiğimiz hiçbir husus değerlendirmeye alınmamış. Soyut ve muğlak ifadeler ile talebimiz reddedilmiş. Olayın ardından İzmir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Onur Gencer, babası ve kardeşi hakkında 3713 sayılı Terörle Mücadele kapsamında yapılan ‘suç örgütü’ soruşturmasında kovuşturmaya yer olmadığı kararına varılmıştı. Emniyetin bu kararı bize tebliğ edildikten sonra İzmir Sulh Ceza Hakimliğine itirazımızı yaptık. Fakat geçtiğimiz hafta bu talebimizin de reddedildiğine dair bir karar verildi. Böylelikle yasal olarak Onur Gencer’in bu siyasi cinayeti tek başına işlediği kararını kabul etmemizi bekliyorlar. Ancak bu kararı Anayasa Mahkemesi’ne taşımayı düşünüyoruz. Anayasa Mahkemesi eğer etkin soruşturma konusunda ihlal kararı vermezse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) de taşıyacağız" diye belirtti. (MA)
 

Öne Çıkanlar