Taziyedeki sözleri nedeniyle yargılanan Deniz Poyraz'ın babası Abdulillah Poyraz beraat etti

Taziyedeki sözleri nedeniyle yargılanan Deniz Poyraz'ın babası Abdulillah Poyraz beraat etti
Verdiği bir röportaj nedeniyle hakkında 'örgüt propagandası' suçlamasıyla dava açılan Deniz Poyraz'ın babası Abdulillah Poyraz beraat etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Binası'na yönelik Onur Gencer tarafından düzenlenen saldırıda katledilen parti üyesi Deniz Poyraz'ın babası Abdulillah Poyraz hakkında "örgüt propagandası" suçlamasıyla dava açıldı. Açılan davanın ikinci duruşması bugün Bayraklı'da bulunan İzmir Adliyesi 15'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya baba Poyraz ile avukatları katıldı.

Duruşmada Poyraz'ın avukatları, Deniz Poyraz'ın dosyasına bakan savcı ile babasının hakkında iddianame hazırlayan savcının aynı olmasına dikkat çekerek, Deniz'i katleden sanığın ifadesi bile alınmamışken babaya ceza istenmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Evladını yitiren bir babanın taziye sırasında söylediklerinden kaynaklı yargılanmasının doğru olmadığını vurgulayan avukatlar, bu durumun hem hukuka hem de vicdana aykırı olduğunu belirterek beraat talep etti.

Avukatların ardından bir önceki duruşmada verdiği mütaalayı tekrarlayan savcı, baba Poyraz'ın cezalandırılmasını istedi. Davada kararını açıklayan mahkeme heyeti ise Abdulillah Poyraz'ın beraatine karar verdi.

NE OLMUŞTU?

HDP İzmir İl Örgütü'ne Onur Gencer isimli saldırgan tarafından düzenlenen silahlı saldırıda katledilen Deniz Poyraz'ın babası Abdülilah Poyraz hakkında Mezopotamya Ajansı’na (MA) verdiği bir röportaj nedeniyle dava açıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede ihbar ve şikayetler sonucu haberi incelendiği ve baba Poyraz’ın "örgüt propagandası" yaptığı iddia edildi. Davanın ilk duruşmasında ifade veren baba Poyraz hakkındaki suçlamaları reddederken, duruşma savcısı Poyraz'a ceza verilmesini talep etti. Poyraz bugün görülen ikinci duruşmada beraat etti.

Kızı Deniz Poyraz katledildikten bir gün sonra MA'ya röportaj veren baba Abdülilah Poyraz ise şunları söylemişti: "Kızım kimyasalla öldürülenlerden farklı değil. Kızım Sêvêlerden, Pakizelerden farklı değil. Lokman Birlik panzer arkasında sürüklendi. Kızım onlardan farklı değil. Deniz ondan farklı değil. Deniz hepimizin şehididir. Herkesten tek istediğim; birlik olalım. Kürt halkının, HDP'nin başı sağ olsun." 

Öne Çıkanlar