Deniz Poyraz'ın ailesi: Gerçek adalet acımızı dindirecektir

Deniz Poyraz'ın ailesi: Gerçek adalet acımızı dindirecektir
Deniz Poyraz'ın anne ve babası, kızlarının katledilmesinin üzerinden geçen bir yılı anlatarak, 'Yargılama bize adaletin olmadığını gösteriyor ancak mücadeleden vazgeçmeyeceğiz' dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü binasına 17 Haziran 2021 tarihinde Onur Gencer tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda katledilen Deniz Poyraz’ın ölümünün üzerinden 1 yıl geçti. Saldırıya ilişkin başlatılan davanın görülen 3 duruşmasında, katil Gencer dışında olayla bağı olan herhangi birisi henüz açığa çıkarılamadı. 

BABAYA 'PROPAGANDA' SUÇLAMASIYLA DAVA

Bu geçen bir yıllık zamanda Poyraz’ın babası Abdulillah Poyraz hakkında kızının ölümüyle ilgili verdiği röportaj nedeniyle "Örgüt propagandası yapmak" suçlamasıyla dava açıldı. Davanın görülen ilk duruşmasında, savcı hapis cezası istemiyle mütalaa verdi. Davanın ikinci duruşması ise, 23 Haziran'a ertelendi.

Mezopotamya Ajansı'ndan Semra Turan ve Delal Akyüz'e konuşan anne Fehime ve baba Abdulillah Poyraz, acılarının da öfkelerinin de ilk günkü gibi olduğunu belirttiler ve Denizsiz geçen bir yılı anlattı. 

'AKLIMDAN ÇIKMIYOR'

"Değil, 1 yıl 10 yıl da geçse acım hiç bir zaman dinmeyecek" diyen anne Poyraz, "Deniz'in katledildiğine inanmıyorum. Gece gündüz aklımdan gitmiyor. Bazen kendimi diğer annelerle teselli ediyorum ama yine de Deniz aklımdan çıkmıyor. Gülüşleri hep gözümün önünde. 1 yıl boyunca bunu yaşadım. Kızıma yaşatılanları unutamıyorum, unutmayacağım" dedi. 

Yaşadığı süre boyunca kızının hesabını soracağını ve mücadeleden vazgeçmeyeceğini sözlerine ekleyen anne Poyraz, şöyle dedi: "Kızımı katlederek, başaracaklarını sandılar. Bu katliamla istediklerini alamadılar. Milyonlarca insan kızımı sahiplendi, katliama karşı çıktı. Deniz sadece benim kızım olmaktan çıktı. Deniz Kürt halkının kızı oldu. Tüm dünyada gökyüzünde bir yıldız oldu. Çünkü savunmasız bir insan katledildi." 

‘KATİLİ DEVLET KORUYOR’

Yargılama sürecine değinen anne Poyraz, "Yapılan duruşmalar bize adaletin olmadığını gösteriyor. Devlet faili koruyup, kolluyor. Katliamın tüm ayrıntılarıyla açığa çıkması istenmiyor. Onur Gencer başta olmak üzere arkasındaki güçlerin yargılanmasını, arkasındaki gücün açığa çıkarılmasını istiyorum. Benim ciğerim yandı, hiçbir annenin ciğerinin yanmasını istemiyorum. Adalet yerini bulsun diye mücadele edeceğim. Kızımı, unutmayacağım, katledenleri affetmeyeceğim" diye konuştu. 

'90'A YAKIN DENİZ DOĞDU'

Baba Poyraz bu zaman zarfında 90'a yakın ailenin kendilerini arayarak, Deniz’in adını bebeklerine verdiğini söylediklerini belirterek, "Kızımın adının başka çocuklarda yaşam bulması beni çok sevindiriyor. Kızımın adını çocuklarına vererek yaşatan ailelere ayrıca teşekkür ediyorum. Çocukları bizi ayakta tutuyor. Sadece Kürtler değil, Türkiye'nin her hangi bir ilinden tanımadığımız insanlar da kızımın adını çocuklarına vererek sahiplendi" ifadelerini kullandı.

'GERÇEK BİR ADALET ACIMIZ DİNDİRECEKTİR'

Katil Gencer'in yargılandığı 3 duruşmada da gerçek bir yargılamanın olmadığına dikkati çeken baba Poyraz, şöyle devam etti: "Bir yılda herhangi bir ilerleme kat edilmedi. Bu bizde daha derin bir acı bırakıyor. Yalnızca kızım için adalet istemiyoruz. Katilin gerçek anlamda yargılanması ve arkasındaki faillerin açığa çıkartılması gerçek adaletin sağlanması anlamına gelecektir.  Bu topraklarda ne zaman barış sağlanırsa ve hakikatten yana bir adalet sağlanırsa o zaman acımız dinecektir. Bu toprakların barış ve kardeşliğe ihtiyacı var. Bizlerin acılarını dindirecek tek şeyde gerçek bir adaletin sağlanması ve barışın tesis edilmesidir."

Öne Çıkanlar