Demokratik Öğrenci Meclisi: Tutukluların sesi olalım

Demokratik Öğrenci Meclisi: Tutukluların sesi olalım
Hasta tutukluların durumuna ilişkin açıklama yapan Demokratik Öğrenci Meclisi, “Tutukluların sesi olalım” diye belirtti.

Demokratik Öğrenci Meclisi (DÖM) hasta tutukluların durumuna ilişkin İstanbul Avcılar Meydanı'nda açıklama yaptı. Açıklamada, "Zindanlarda katliam var hasta tutsaklara özgürlük" pankartı açılırken sık sık, "Hasta tutsaklara özgürlük", "Hasta tutsaklar serbest bırakılsın", "Biji bexedana zindana", "Zindanlar yıkılsın tutsaklara özgürlük" sloganları atıldı. 
 
'TUTUKLULAR ÖLÜME TERK EDİLİYOR'

 
AKP ve MHP’nin yürüttüğü politikalarla insanlık onurunun ayaklar altına alındığı belirtilen açıklamada şunlar aktarıldı: "Her gün cezaevlerinde tutukluların cenazeleri çıkıyor. Katledilen tutsaklara bir cenaze arabası bile çok görülüyor. Adeta bir düşman hukuku işleniyor. Zindanlardaki, işkence, tecrit hali tutsak aileleri şahsında tüm toplum üzerinde oluşturuluyor. Hasta tutsaklar bütün sağlık sorunlarına rağmen, zindanlarda ölüme terk ediliyor. Tahliye kararları 'toplum güvenliği' bahanesiyle ret ediliyor.
 
TUTSAKLARLAR İÇİN ÇAĞRI
 

Garibe Gezer, Halil Güneş, Abdulrezzak Şuyur, Salih Toğrul cezaevinde yaşamını yitirdi. Iğdır S Tipi Kapalı Cezaevi’nde tek hücrede tutulan Sinan Kaya katledildi. Van F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Şervan Cangüder katledildi. Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde 80 yaşındaki kanser hastası Abdullah Boran katledildi. Ölüm sınırına ulaşmış ya da acilen müdahale edilip gerekli müdahale edilmediğinden dolayı, ölüme itilen arkadaşların durumu, AKP-MHP faşizminin de ulaştığı düzeyi göstermektedir. Zindanlarda ki baskı, işkence ve şiddete karşı herkesi tutsakların dışarıda ki isyanı ve sesi olmak için mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz. AKP-MHP faşist ittifakının hasta tutsaklar üzerinde yürüttüğü işkence ve katliama karşı buradayız. Ulusal kıyafetlerinden ötürü gözaltına alınan 5 yaşında ki çocuklar için buradayız. Kürt gençleri olarak karşınızdayız." (MA)
 

Öne Çıkanlar