'Demokratik kazanımlar nasıl kurumsallaşır?'

'Demokratik kazanımlar nasıl kurumsallaşır?'
Yılda 3 kez yayınlanan 'Küyerel Düşün' dergisinin yeni sayısı çıktı. Derginin kapak konusu, 'Türkiye'de demokratikleşememenin nedenleri.'

ARTI GERÇEK- 23 yıldır herkese açık olarak düzenlediği konferanslarla düşünce dünyasına zenginlik katan Küresel Yerel Düşünce Enstitüsü'nün (KÜYEREL) hazırladığı ‘Küyerel Düşün’ dergisi üçüncü kez okurlarla buluşuyor.

Bir ana konu etrafında yazıların yer aldığı ve yılda 3 kez yayınlanmak üzere hazırlanan derginin yeni sayısının teması; "Demokratik Kazanımlar Nasıl Kurumsallaşır?"

Küyerel Düşünce Enstitüsü Koordinatörü Hüseyin Çakır’ın derginin bu sayısı hakkında verdiği bilgi şöyle: "Fiili durumların hukuki ve kurumsal işleyişin önüne geçtiği zamanlar yaşıyoruz. Bu bağlamda ‘Demokratik Kazanımlar Nasıl Kurumsallaşır’ sorusuna yanıt aramak; başka bir anlamda, demokratikleşememenin nedenlerini tartışmak bu sayımızın ana konusu. Dergimiz ücretsiz. Abone olan okurlarımızın adreslerine dergimizi kargo ile ulaştırıyoruz. Dergiye abone olmak için okurların posta adreslerini http://[email protected] ya da [email protected] adresine e-posta ile kaydettirmeleri yeterli. Enstitümüzün kitap yayınlarından temin etmek isteyenler de, kargo ücretini karşılamaları suretiyle kitapları edinebilirler. Yayınlarımız hakkında https://www.kuyerel.org/ adresindeki web sitemizden bilgi edinmek de mümkün."

DERGİNİN İKİNCİ SAYISININ İÇERİĞİ

İlk sayısı Nisan 2017’de "Türkiye’nin Rejim ve Sistem Sorunu" ana konusu ile çıkan derginin ikinci sayısında yer alan makalelerin yazarları ve konu başlıkları şöyle:

-Prof. Dr. İbrahim Ö. Kaboğlu / İnsan hakları: "Düşünce" Evrensel, "Uygulama" Yerel

-Tarık Ziya Ekinci / Kürtlerin Hak ve Özgürlük Mücadelesi Neden Başarısızdır?

-Prof. Dr. Cengiz Aktar / Demokratik hak ve özgürlüklerin elde edilmesinde AB sürecinin oynadığı rol?

-Nabi Yağcı / Muhalefet sorunu üstüne

-Ümit Aktaş / Tamamına Ermeyen Bir Özgürleşme Mücadelesi Olarak İslamcılık- İslamcı/İslami Hareket(ler)in Kökeni

-Fehim Işık / Kürtlerin siyasetteki seyri seferinin yakın tarihi

-Doç. Dr. Şükrü Aslan - Fikriye Yücesoy / Yasal Tanınmazlık ile Görünür Meşruiyet Arasındaki Gerilimde Türkiye’de Aleviler

-Hüseyin Çakır / Neden Tam Demokrasiye Geçilemiyor?

Öne Çıkanlar