Demirören Grubu, Ziraat Bankası'ndan aldığı kredi için CNN Türk’ü teminat göstermiş

Demirören Grubu, Ziraat Bankası'ndan aldığı kredi için CNN Türk’ü teminat göstermiş
Demirören Grubu, Mart 2018'de Doğan Grubu'na ait tüm medya varlıklarını almak için ziraat bankasından kredi çekmişti. CNN Türk ve CNN markasının teminat olarak gösterildiği öğrenildi.

Demirören Grubu'nunn Mart 2018 yılında Doğan Grubuna ait tüm medya varlıklarını Ziraat Bankası’ndan aldığı 800 milyon dolar kredi karşılığında satın almıştı. CNN Türk'ü teminat olarak gösterdiği ortaya çıkan Demirören Grubu, bankadan aldığı krediyi ödemediği belirtildi.

 Demirören Grubu şu anda Hürriyet, Hürriyet Daily News, Posta ve Fanatik olmak üzere 5 gazeteye, bir haber ajansına (DHA), bir dağıtım şirketine (YAYSAT), iki televizyon kanalına sahip. (Kanal D ve CNNTURK)

Gerçek Gündem’den Fırat Fıstık’ın haberine göre; CNN International yetkililerinin buna müsaade etmesi oldukça zayıf bir ihtimal o9lduğu paylaşılırken, CNN markasını teminat olarak göstermek olsa olsa izne bağlı, sınırlı bir yetki olabileceği belirtildi. 

Haberde, 2019’da kredi borcunun zamanında ödenmemesi sonucunda CNN Türk ile birlikte kredilere teminat olarak sunulan 22 gayrimenkul borç karşılığında bankaya devredildiği ve CNN Türk’ün de benzer bir durumu yaşamasının muhtemel olduğu ifade edildi.

Öne Çıkanlar