Bakanlık sınavı öncesinde torpil iddiası: 'Yandaşlar alınacak'

Bakanlık sınavı öncesinde torpil iddiası: 'Yandaşlar alınacak'
Bakanlıklarda yazılı sınavlarda yüksek puan alanların mülakatlarda elendiğini açıklayan BES Genel Başkanı Berdicioğlu, ‘Mülakatlar torpilin yeni adı oldu’ eleştirisinde bulundu.

Kamudaki sözlü sınavlar eleştiri konusu olmaya devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda önümüzdeki günlerde yapılacak olan deftardarlık ve gelir uzmanlığı sınavı öncesinde de "yandaşlar alınacak" iddiaları ortaya çıktı. Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Bahadır Berdicioğlu, "Mülakatlar kadrolaşmanın, torpilin yeni adı oldu" eleştirisinde bulundu.

Kamuda liyakatin esas alınması gerektiğini belirten Berdicioğlu, hemen hemen tüm kurumlarda çalışanlara, "BES’e üye olursanız mülakatı geçemezsiniz" denildiğini aktararak, Kasım 2021’de Gelir İdaresi’nde müdür yardımcılığı sınavında 95’le en yüksek puanı alan beş kişinin sözlü sınavda elendiğini, düşük puan alan 15 kişinin yüksek puan verilip kadroya alındığını anlattı.

‘İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDA YAZILI SINAVDA YÜKSEK PUAN ALAN SÖZLÜ SINAVDA ELENDİ’

Cumhuriyet’in haberine göre İçişleri Bakanlığı’ndaki görevde yükselme sınavında da yazılıda yüksek puan alanların sözlü sınavda elendiğini ifade eden Berdicioğlu, kamudaki örneklerin çoğaltılabileceğini dile getirdi.

‘SENDİKALAR RAHATSIZ’

Önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda gelir ve deftardarlık uzmanlığı sınavlarının yapılacağını anımsatan Berdicioğlu, bakanlıkta "yandaşların alınacağı" söylentileri çıktığına dikkat çekti.

Berdicioğlu, söylentilerin sadece kendilerini değil başka bir sendikayı da rahatsız ettiğini, o sendikanın da üyelerine mesaj atma gereği duyduğunu söyledi.

O sendikanın mesajında ise "Sözlü sınavı yapacak bürokratlarımız sizlerin hakkını, hukukunu çiğneyecek insanlar değildir. Bu nedenle rahat olun. Ortalıkta dolaşan söylentilere itibar etmeyin. Üyelerimizin hakkını da kimseye yedirmeyiz. Bunu da bilin" denildiği aktarıldı.

Berdicioğlu, bu mesajın sadece kendilerinin değil, başka sendikaların da söylentilerden duydukları rahatsızlığı ortaya koyduğunu belirterek "Bu kısa mesaj kurum çalışanlarının yaşadıkları baskının vahametini ortaya koymaktadır" şeklinde konuştu.

TORPİL İDDİASIYLA ANILAN BAKANLIĞA DUYARLILIK ÇAĞRISI YAPTI

"Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerini ve Gelir İdaresi Başkanlığı yönetimini duyarlı olmaya çağırıyoruz" diyen BES Genel Başkanı, "Büyük bir özveriyle sınavlara hazırlanan ve yazılı sınavda başarılı olan adayların sınav duyurusunda belirten sayı sınırlaması dikkate alınmaksızın başarılı sayılması gerekmekte. Aksi durumda sınav sonuçları tartışmalı hale gelecektir" dedi.

Öne Çıkanlar