Defalarca şikayet edildi, ifadesi dahi alınmadı: Boşanma aşamasında olduğu kadının çocuğunu kaçırdı

Defalarca şikayet edildi, ifadesi dahi alınmadı: Boşanma aşamasında olduğu kadının çocuğunu kaçırdı
Müjgan S. boşanma aşamasında olduğu Hüseyin S., isimli erkekten aldığı ölüm tehditleri nedeniyle defalarca şikayetçi olmasına rağmen erkek hakkında hiçbir işlem yapılmadı.

Nazlı Eda PİYADE


ARTI GERÇEK- 2008 yılında evlendiği Hüseyin S., isimli erkek tarafından sistematik şiddete maruz bırakıldığı için boşanmaya karar veren Müjgan S., defalarca ölüm tehdidi aldı, şikayetçi oldu. İfadesi dahi alınmayan Hüseyin S., son olarak ortak çocuklarını kaçırdı.

Mart ayında çocuğunun gözü önünde şiddete maruz bırakılıp, "Sen kimsin, seni öldürürüm" şeklinde tehditler alan Müjgan S., avukatı aracılığıyla Hüseyin S.,'den şikayetçi oldu.

KARDEŞİ DE TEHDİT ETTİ

Hüseyin S., boşanma aşamasında akrabalarının yanına Balıkesir’e taşınmaya karar veren Müjgan S.'yi, burada da tehdit etmeye devam etti.

Hüseyin S.,'nin yalnızca kendisi değil kardeşi de aileye yönelik, "Kadınlar Müge Anlı'ya niye çıkıyor? Kadınlar niçin öldürülüyor? Çocuk ya da başka bir şey yüzünden" ifadelerini kullandı ve Hüseyin S.,ile kardeşinden bir kez daha şikayetçi olundu.

Psikolojik şiddete devam eden erkek, Haziran ayında ortak çocukları E.S.,’i görme gerekçesiyle Müjgan S.’nin akrabalarıyla oturduğu apartmana gelerek tüm aileye hakaret edip tehditler savurdu.

Müjgan S.'nin ailesini arayarak, "Bizim çocuğumuz siz de mi? Ben oraya almaya geliyorum, bundan sonra annesi düşünsün bir yerden tüfek alıp çocuğu almaya geleceğim" ifadeleriyle ölüm tehditlerini sürdürdü.

UZAKLAŞTIRMA KARARINA RAĞMEN KADININ EVİNE GELDİ

Uzaklaştırma kararına rağmen ailenin yaşadığı eve gelip ortak çocuğu kaçırmaya çalışan ve çeşitli hakaretlerde bulunarak tehditlerine devam eden Hüseyin S.’den bir kez daha şikayetçi olundu. Hüseyin S., bu aşamada da,"Bundan sonra olacaklardan ve başınıza geleceklerden siz sorumlusunuz" dedi.

Hüseyin S., son olarak da babası ve kardeşiyle birlikte Müjgan S.'nin kardeşinin yaşadığı eve gelerek aile üyelerini darp etti ve Müjgan S., ile ortak çocuklarını kaçırdı.

KARAKOL İFADE ALMAKTAN İMTİNA ETTİ

Hüseyin S., ve beraberindeki babası ile kardeşinden de şikayetçi olunmasına rağmen eve çok yakın konumdaki Bahçelievler Polis Karakolu olaya çok sonra dahil oldu. Aile Mahkemesi Müjgan S.’nin kardeşi ve yeğeni hakkında talep edilen koruma kararını da reddetti.

ONLARCA ŞİKAYETE RAĞMEN İFADESİ DAHİ ALINMADI

Konuya ilişkin Artı Gerçek’e bilgi veren avukat Ebru Akkurt, çocuğun kaçırılmasının ardından boşanma dosyasında velayeten tedbir kararı talep etmiş olmalarına rağmen Balıkesir 2. Aile Mahkemesi tarafından tedbir talebi reddedilerek çocuk ile şahsi ilişki tesisi kararı verildiğini aktardı.

Avukat Akkurt, hakkındaki tüm şikayetlere rağmen şüpheli erkeğin kolluk kuvvetlerinin ifadesine dahi başvurulmadığının altını çizdi.

"Tüm hukuki yolları denememize rağmen Müjgan S., ile ailesinin tehdit ve darp edilmiş, müşterek çocuk Erdi kaçırılmıştır" diyen Avukat Akkurt, "Kendi çocuğunun yanında, çocuğunun annesini ölüm ile tehdit etmekten çekinmeyen, çocuğunun teyzesi ve yeğenini darp etmenin çocuğun psikolojisine etkisinin ne denli zarar vereceğini umursamayan kimselerin yanında daha 11 yaşında olan çocuğun kalıyor olması endişemizi çok daha arttırmaktadır" sözleriyle olaya tepki gösterdi.

Öne Çıkanlar