DBP'li Aydeniz: Amaç Kürtlerin verdikleri mücadeleyi engellemektir

DBP'li Aydeniz: Amaç Kürtlerin verdikleri mücadeleyi engellemektir
Dersim’de ailelerle buluşan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, ‘Devlet bizden o kadar çok korkuyor ki o nedenle Kürtlere yönelik sürekli zülüm yapıyor’ dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim İl Örgütü ile Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Dersim’deki bir restoranda ailelerle bir araya geldi. Yapılan etkinliğe Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim Milletvekili Alican Önlü ile çok sayıda aile katıldı. DBP’li Aydeniz, "Devlet bizden o kadar çok korkuyor ki o nedenle Kürtlere yönelik sürekli zülüm yapıyor. Bu nedenle bizleri topraklarımızdan sürgün etmeye çalışıyorlar" dedi.

‘ACILARIMIZ, ONURUMUZ HER ŞEYİMİZ BURADA TOPLANDI’

Programda konuşan HDP'li Alican Önlü, 13 Mayıs’ta yaşamını yitiren Barış Grubu üyesi Aysel Doğan’ı andı. Ailelerle "siyaset üstü bir değerle" bir araya geldiklerini söyleyen Önlü, "Acılarımız, onurumuz her şeyimiz burada toplandı. Bugüne kadar verilen bedellerin hiçbiri boşa gitmedi. Dağlarda inanç, kültür ve dili için canlarını verdiler, onların emeği boşa değil. Çok can kaybettik, acılar çektik ama çok kazanımımız oldu. Bu kazançlarımız önemli; belediyeleri, milletvekillerini almaktan daha da önemli kazançlarımızdır bunlar. 1938’de de mücadele verdiler, başları dikti, şu anda da verilen mücadelede başları dik. En büyük onur direnenlerdir ve siz ailelerindir. Yaratılan her emek ve değer korunuyordur. Bir eksiklik varsa o da bizim eksikliğimiz, becerisizlikliğimizdir" diye konuştu.

‘AMAÇ KÜRTLERİN VERDİKLERİ MÜCADELEYİ ENGELLEMEKTİR’

DBP Eş Genel Başkan Saliha Aydeniz ise Kürt halkının yaşadığı coğrafyada tüm baskılara karşı mücadele verdiğini ve baş eğmeden yaşamaya devam ettiğini belirtti. DBP’li Aydeniz, "Devlet bizden o kadar çok korkuyor ki o nedenle Kürtlere yönelik sürekli zülüm yapıyor. Bu nedenle bizleri topraklarımızdan sürgün etmeye çalışıyorlar. Bu nedenle daha iki hafta önce Aysel Doğan’ın cenazesine saldırdılar. Bu onların zihniyetinin göstergesidir. Cenazelere yaklaşım bir halka olan yaklaşımları gösteriyor. Dersim, Zilan, Cizre’de devletin zulmünü gördük. Ne yapmaya çalıştıklarını çok iyi biliyoruz. Amaç Kürtlerin verdikleri mücadeleyi engellemektir" diye kaydetti.

Köylerin yakılması ve boşaltılması ile faili meçhul cinayetlerle sonuç alınamadığına dikkati çeken Aydeniz, "Tüm baskı politikalarına karşı bugün ailelerimizin yarattığı değerler sayesinde devlet yaptıklarından sonuç alamadı" ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar