Zırhlı araç çarpması nedeniyle ölen Dayan’ın arkadaşları: Hayalleri yarım kaldı

Zırhlı araç çarpması nedeniyle ölen Dayan’ın arkadaşları: Hayalleri yarım kaldı
Dershaneye giderken zırhlı polis aracının çarpması sonucu ölen Dayan'ın arkadaşları, 'Beyin cerrahı olmak, İstanbul'a gitmek istiyordu. Yokluğu incitici' diyerek Dayan'ı anlattı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 24 Ocak’ta dershaneye gittiği sırada kayyımın korumaları olan sivil polislere ait zırhlı aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren 23 yaşındaki Abdulgaffar Dayan’ın arkadaşları, arkadaşlarının hayallerinin yarım kaldığını söyledi. Dayan’ın arkadaşları Abdulgaffar’ın neşeli, moralli ve çalışkan biri olduğunu olarak anlatarak, Dayan’ın doktor olmayı hedeflediğini dile getirdiler.

‘HAYATIM BOYUNCA ONUN GİBİ BİRİYLE TANIŞMADIM’

Dayan’ın arkadaşlarından Neçirvan Gezme (20), her gün birlikte zaman geçirdiklerini anlatarak, "2011 Van depreminden sonra Cizre’ye yerleştik. Buraya gelirken hiç arkadaşım yoktu, ilk arkadaşım Abdulgaffar'dı. Birlikte okula gidip birlikte eve geliyorduk. Her gün yan yanaydık. Acımızı, mutluluğumuzu paylaşıyorduk. Hayatım boyunca onun gibisiyle tanışmadım. O hiç kimseye benzemiyordu. Onun yanında kendimi hep huzurlu ve mutlu hissediyordum. Arkadaşlarını yarı yolda bırakmıyordu. Çok neşeli bir insandı. Onun öldüğüne halen inanmıyorum... Bizimle birlikte yaşıyor. Bu mahallenin her sokağında anılarımız ve kahkahalarımız var. Onun yokluğu bizi incitiyor" diye konuştu.

‘BEYİN CERRAHI OLMAK, İSTANBUL’A GİTMEK İSTİYORDU’

Çocukluk arkadaşı İbrahim Dalmış (19) da gözyaşları içinde, Abdulgaffar'ın çok renkli ve neşeli bir insan olduğunu dile getirerek, "Arkadaştan öte kardeş gibiydi. Amacı ve hedefi beyin cerrahı olmaktı. İstanbul’a gitmeyi çok istiyordu. Çok hayalleri vardı ama hepsi yarım kaldı. Şu an boşlukta gibiyim. Onun yarım kalmış hayallerini ben gerçekleştirmek istiyorum. Elimden geldiği kadar onun hayallerini gerçekleştirmeye çalışacağım. Onu bir an olsun unutmayacağım" ifadelerini kullandı.

‘NEŞE KAYNAĞIYDI’

Okul arkadaşı Ahmet Baran ise Dayan ile ilgili "Okulumuzun neşe kaynağıydı. Bütün kötü enerjiyi dağıtıyordu. Onu gördüğümüzde moral alıyorduk. Onun ölüm haberini aldığımda inanmadım. Bizden biri eksildi ve onun yokluğunu çok derinden hissediyoruz" dedi. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar