Davutoğlu'ndan BDDK'nın kararına tepki: Ülkedeki ticareti durduracaksınız

Davutoğlu'ndan BDDK'nın kararına tepki: Ülkedeki ticareti durduracaksınız
BDDK'nın kararına tepki gösteren Davutoğlu, 'Sattığınız dövizler yetmedi şimdi de şirketlerin dövizine mi göz diktiniz? Safsata politikalarınızla ülkedeki ticareti durduracaksınız' dedi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) TL ticari kredi kullanımında getirdiği yeni koşula bir tepki de Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Eski Merkez Bankası Başkan Yardımcısı İbrahim Turhan ve DEVA Partisi Ekonomi Politikaları Başkanlığı'ndan geldi.

BDDK tarafından getirilen yeni düzenlemeye göre, döviz varlıkları karşılığı 15 milyon TL’yi aşmayan şirketlere, kredi kullanmaları durumunda döviz varlıklarını 15 milyon TL üzerine çıkarmama şartı getirildi. BDDK'nın açıklamalarının ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu sosyal medya hesabı Twitter'dan tepki gösterdi.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle;

'ÜLKEDEKİ TİCARETİ DURDURACAKSINIZ'

"Her fırsatta 'serbest kambiyo rejimini sürdüreceğiz' deyip, şirketlere krediye ulaşmak için dövizinizi satın baskısı yapamazsınız. Sattığınız dövizler yetmedi şimdi de şirketlerin dövizine mi göz diktiniz? Artık durun. Safsata politikalarınızla ülkedeki ticareti durduracaksınız."

ESKİ MB BAŞKAN YARDIMCISI TURHAN: AYNEN BÖYLE DEVAM EDİN!

Eski Merkez Bankası Başkan Yardımcısı İbrahim Turhan ise kararı şöyle değerlendirdi:

"Nakit döviz varlığı olan şirketler bunu; -vadesi gelecek dış borçlarına karşı, -yapacakları ithalatın ödemeleri için, kur riskini yönetmek için tutuyor. Son kararla bunlara; -gelecekte yapacağınız ithalatı bir an önce erkenden yapın, -parayı sistem dışına çıkarın demiş oldular. Çok akıllıca… Aynen böyle devam edin!…"

DEVA PARTİSİ: HAZIRA DAĞ DAYANMAZ

DEVA Partisi Ekonomi Politikaları Başkanlığı da BDDK'nın kararını "130 milyar Dolar’ı arka kapıdan sattılar. Üstüne 60 milyar Dolar daha sattılar. İhracatçının, turizmcinin, vatandaşın dövizini çar çur ettiler. Şimdi şirketleri ellerinde kalan son dövizi de satmaya zorluyorlar. Hazıra dağ dayanmaz. Sisteme net döviz girmedikçe sorun aşılamaz" şeklinde değerlendirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar