Davutoğlu: Erdoğan ve Bahçeli özür dilemek zorunda kalacak

Davutoğlu: Erdoğan ve Bahçeli özür dilemek zorunda kalacak
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun gündeminde Doğu Türkistan, Kanal İstanbul ve Erdoğan'ın Albayrak açıklamaları vardı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Hollanda ve Kanada parlamentosu Doğu Türkistan'da yaşananları soykırım olarak kabul etmesini hatırlatarak, "Erdoğan ve Bahçeli özür dilemek zorunda kalacak" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu partisinin genel merkezinde il başkanları toplantısına katıldı. Davutoğlu buradaki konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı savunmasını eleştirdi.  

ERDOĞAN'IN 'ALBAYRAK' AÇIKLAMALARINA YANIT

"Bu Hazine ve Maliye Bakanı göreve geldiğinde Merkez Bankası'nda 102 milyar dolar brüt rezerv vardı. 70 milyar dolar da borç ve yükümlülükler vardı. Yine 32 milyar dolarlık bir net rezerv vardı. Bıraktığında eksi 48 milyar dolar ile bıraktı" diyen Davutoğlu, eleştirilerine şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı haklı, 95 milyar dolar brüt rezerv görünüyor. Peki borçlarınız ne? 140 milyar dolar! Yani öyle bir tüccar ki dışarıya diyor şu kadar ciro yaptım ben iyi tüccarım ama ne kadar borcu var hiç söylemiyor.

Peki 128 milyar dolar nereden çıkıyor: Kaçıp giden Hazine ve Maliye Bakanı iş başına geldiğinde 32 milyar dolar bizden kalan parayı buldu, hepsini harcadı. Yetmedi 63 milyar dolar ek borç yaptı. İhracatçılardan gelen dolarları da eritti.

'SİZ VE DAMADINIZ BUNDAN SORUMLUDUR'

Bu paralar arka kapı operasyonlarıyla şeffaf olmayan müdahalelerle buharlaştırıldı. Hepsi sorulmak zorundadır. Bütün bu işlemler bir şeffaflığı gerektiriyor, sayın Cumhurbaşkanı çıksın bunları açıklasın ondan sonra damadını savunsun.

Bir damadı bakan yapabilmek için bu millete bu bedeli niye ödettiniz sayın Erdoğan? Adı anılınca bile doları yükselten birisi başarılı mıdır?"

Dolar 7 buçuklara çıkmış, faiz oranları yüzde 17 buçuğa çıkmış, kimin eseri bu? Gayrisafi milli hasılayı 700 milyar dolara düşürdünüz, 176 milyar dolar bu millet fakirleşti sayın Erdoğan. Siz ve damadınız bunun sorumlususunuz."

KANAL İSTANBUL TEPKİSİ

Davutoğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kanal İstanbul Projesi'ni yenidn gündeme getiren açıklamalarına da tepki göstererek, "Şimdi sayın Cumhurbaşkanı bütün kötü uygulamaları, yolsuzlukları, talanları bir kenara koyacak çok daha büyük bir rantın peşinde. Erdoğan Kanal İstanbul'u 'İnadına yapacağız' dedi. Bakın bu inat sözü, bir devlet adamına cesaret yakışır, samimiyet yakışır, kararlılık da yakışır ama inat asla yakışmaz" şeklinde konuştu.

'ERDOĞAN VE BAHÇELİ BİR GÜN ÖZÜR DİLEMEK ZORUNDA KALACAK'

"Dün Hollanda ve Kanada parlamentosu Doğu Türkistan'da yaşananları soykırım olarak kabul etti. Japonya Çin şirketlerine müeyyide uygulamaya başladı. BM'de 38 ülkenin imza attığı kararlar çıktı. Bütün bu kararlarda bir ülkenin adı yok: Türkiye" diyen Davutoğlu, "Erdoğan ve Bahçeli bir gün özür dilemek zorunda kalacak" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Çin'in bize sağladığı 1 milyar dolarlık SWAP işlemi için Doğu Türkistan'da yapılan zulme sessiz kalınıyor. Türkiye'nin izzeti de, onuru da, itibarı da 1 milyar dolardan daha yüksektir. Bu milletin onurunu çiğnetmeyin yeter artık!

Çin muhipleri ortalıkta dolaşırken Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz Kayseri'de, Ankara'da polis nezaretinde götürüldüler.

Bütün arkadaşlarım, bütün il ve ilçelerimizde Doğu Türkistan için imza kampanyaları yapın. Bunu gündemde tutun, bu mesele bizim itibarımızdır.

50'li yıllarda Cezayir konusunda o günkü hükümetin Fransa'nın yanında yer alması nasıl rahmetli Özal'ın özür dilemesini gerektirmişse, onurları varsa sayın Erdoğan, Bahçeli bir gün özür dilemek zorunda kalacaklar bu insanlık faciasına sessizlikleri dolayısıyla.

Erdoğan ve Bahçeli arasında kayıt dışı bir koalisyon var. Ne konuşuluyor, nede anlaştılar, nelerde anlaşmadılar bilinmez. Önce AK Partili ve MHP'li kardeşlerimizin liderlerine sorması gerekiyor, 'Siz ne konuda anlaştınız?' Mesela 17-25 Aralık konusunu açtığımızda neden Sayın Bahçeli küplere binip Sayın Özdağ'a saldırıyı neredeyse meşrulaştıran bir tavır içine girdi? Ne düşünüyorsunuz, 17-25 Aralık'ın yolsuzluk mu yoksa darbe teşebbüsü mü olduğu konusunda anlaştınız mı?

Perinçek bir televizyon konuşmasında MHP'nin başına geçmeyi düşündüğünü veya şeref duyacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı'nın ifadesiyle söylemek gerekirse: Kimler, kimlerle beraber..."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar