'Davutoğlu, AKP, MHP ve yeni kurulan partilerden randevu talep edecek'

'Davutoğlu, AKP, MHP ve yeni kurulan partilerden randevu talep edecek'
Habertürk gazetesi köşe yazarı Muharrem Sarıkaya, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ile yaptığı görüşmeye ilişkin yazısında, Davutoğlu'nun siyasi tura çıkacağını yazdı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun AKP ve MHP ile yeni kurulan partileri ziyaret etmek için randevu talebinde bulunma kararı aldığı öğrenildi. Davutoğlu’nun bu hamlesini Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ açıkladı.

Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, "Ziyaret siyaseti" başlıklı bugünkü köşe yazısında Davutoğlu’nun siyasi bir tura çıkacağını aktardı.

Selçuk Özdağ ile yaptığı görüşmeyi kaleme alan Sarıkaya, eski Başbakanın, yeni kurulan DEVA ve Yeniden Refah Partisi ile AKP, MHP’nin de olduğu seçime katılmış 11 partiye ziyaret için randevu talebinde bulunma kararı aldığını kaydetti.

Sarıkaya, Özdağ’ın açıkladığına göre, ziyaretlerin sebebinin ise yeni bir siyaset dili geliştirme ve HDP dahil tüm partilerle temas etme amacı taşıdığını aktardı.

Muharrem Sarıkaya Özdağ ile yaptığı görüşmeyi şöyle kaleme aldı:

‘HDP DE DAHİL TÜM PARTİLERLE TEMAS ETMELİYİZ’

"Bu aşamada İYİ Parti lideri Meral Akşener’in yarın partilerini ziyaret edeceğini de bildirdi. Kısa süre önce DEVA Partisi lideri Babacan’ı ziyaret eden Akşener’in yarın da kendilerine gelecek olmasından memnundu.

Hatta geçmişte hem DYP, hem de AK Parti’de birlikte siyaset yapmış iki eski partili olarak Akşener ile aralarında esprili bir konuşma da geçmiş; Özdağ ne olduğunu anlatmadı, "Ziyaret biraz gösterişli olacak" demekle yetindi.

Genel Başkan Davutoğlu’nun da partilere ziyarette bulunacağını da bu arada açıkladı. Aktardığına göre, AK Parti ve MHP de dahil seçime katılmış 11 parti ile yeni kurulan DEVA ve Yeniden Refah’ın da arasında bulunduğu partilerden randevu talep edip ziyarette bulunma kararı almış.

Neden bu yola gittiklerini sordum, yanıtı şöyle oldu:

"Yeni bir siyaset dilini geliştirmemiz lazım. HDP de dahil bütün partilerle temasımızı sağlayabilmeliyiz. Her şeyi bir kenara bırakıp, memleket meselesini konuşabilmeliyiz; biz de onu yapacağız…"

 ‘6 MİLYON SEÇMENDEN OY ALMIŞ MEŞRU BİR PARTİ’

 "Bu aşamada en dikkat çeken ziyaretlerden biri de önceki gün gerçekleşti. Davutoğlu'nun, Başbakanlığı döneminde Güneydoğu’daki hendek eylemleri sırasında sert tartışmalar yaşadığı HDP’nin Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ı ziyareti…

Kısa süre önce Diyarbakır’da ana dilde eğitim konusunda da önemli bir çıkış yapan Davutoğlu’nun bu ziyareti her ne kadar Sancar’ın kız kardeşinin ölümü nedeniyle gerçekleşen taziye ziyareti niteliğinde de olsa verilen fotoğraf önemli…

Ziyaret sırasında da bu konu gündeme gelmiş ve Davutoğlu, 2015 Haziran seçimi sırasında da HDP’ye yönelik dışlayıcı siyaset gütmediğini anımsatmış, koalisyon görüşmesi turu içinde olduğunu anımsatmış.

HDP’den Sırrı Sakık’ın o dönemde, "Bir kaçak çayımızı içer gider" söylemine göndermede bulunmuş.

"Bugün de HDP’yi 6 milyon seçmenden oy almış meşru bir parti olarak gördüklerini" kayda geçirmiş."

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar