Datça’da Can Yücel Kültür Sanat Festivali başlıyor

Datça’da Can Yücel Kültür Sanat Festivali başlıyor
Muğla’nın Datça ilçesinde 2 yıl aradan sonra gerçekleştirilecek olan Can Yücel Kültür Sanat Festivali 2-5 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Can Yücel Kültür Sanat Festivali bu yıl 2-5 Haziran 2022 tarihlerinde Datça’da gerçekleştirilecek. Datça Kültür Sanat Dayanışmasının düzenlediği, Datça Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Datça’da bulunan pek çok STK, platform ve yerel esnafın desteklediği festival, 2018 ve 2019 yıllarından sonra iki yıl süreyle pandemi nedeniyle yapılamamıştı.

Dört gün sürecek festivalde çok sayıda konser, edebiyat, imza, dans etkinleri, resim, heykel ve fotoğraf sergileri, tiyatro ve çocuk atölyeleri gerçekleştirilecek.

Festival 2 Haziran’da İbrahim Çiftçioğlu Özgün Baskıresim Sergisi, Datça’da yaşayan 10 heykeltıraşın karma heykel ve seramik sergisi, yine Datça’da yaşayan 13 fotoğrafçının "Mekanım Datça" adlı karma fotoğraf sergisinin açılışları ile başlayacak. Aynı gün Süleyman Zencir’in yönetip oynadığı "Marks Döndü" tiyatro oyunu seyirciyle buluşacak.

3 Haziran’da Ekrem Ataer’in, 4 Haziran’da ise Grup Gündoğarken’in sahne alacağı festival alanında pek çok müzisyen ve grup da gün boyu şarkılarını seslendirecek. Festivalde Akif Kurtuluş ve Sezai Sarıoğlu "Katmanları ve Ayrıksı Yönleriyle Can Yücel Şiiri"ni konuşacaklar. Sezai Sarıoğlu, Emin Şir ve Şenol Morgül ise "Şiirler ve Şarkılarla Can Kere Can" etkinliği ile edebiyatseverlerle buluşacak.

Datça’da yaşayan 23 yazarın imza günleri de festival alanında gerçekleştirilecek.

Öne Çıkanlar