Dardanel fabrikasında işçiler 14 gün karantinada tutulacak

Dardanel fabrikasında işçiler 14 gün karantinada tutulacak
Çanakkale'deki Dardanel fabrikasından yapılan açıklamada kapalı devre çalışma sistemine geçildiği ve işçilerin 14 gün karantinada kalacağı duyuruldu.

Çanakkale’de bulunan Dardanel Önentaş Gıda’ya ait fabrika için şirket tarafından Çanakkale Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul kararı doğrultusunda karantina kararı alındı.

Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) iletilen açıklamada, "Bugünden geçerli olmak üzere 14 gün süreyle çalışanlarımızın mesai saatleri dışında da tarafımızca gözetim altında tutulduğu kapalı devre çalışma sistemi tedbir olarak uygulanacaktır" sözlerine yer verildi.

Şirket açıklamasında kararın Çanakkale Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul kararı doğrultusunda alındığını ve işçilerin konaklama yerlerinde kalacağı belirtildi. 

Şirket tarafından yapılan açıklamanın ayrıntılarında şunlar kaydedildi:

"Bugüne kadar çalışan sağlığını birincil öncelik olarak gören bir şirket olarak, Türkiye’de ilk vakanın görülmesiyle birlikte, gerek üretim tesislerimizde gerekse ofis alanlarımızda gerekli tüm tedbirleri hızlıca devreye aldık. 

"Çalışanlarımızın ve dolayısıyla ailelerinin sağlığı açısından, bugünden geçerli olmak üzere 14 gün süreyle kapalı devre çalışma sisteminin tedbir amaçlı olarak uygulama kararı aldık. 

"Farklı kurum, kuruluş ve sektörlerde uygulanan bu tedbirlerle amacımız; çalışanlarımızın ve yakınlarının sağlığını korumak, bölgemizde sürdürülen pandemi mücadelesine en üst düzeyde destek sunmaktır. Kendilerinden ayrılamayacak yakınları olan çalışanlarımızın bu süreci yakınlarıyla birlikte geçirebilmeleri için de en uygun ortam sağlanmıştır.

"Söz konusu tedbirlerin Çanakkale ilimizdeki ilgili sağlık birimlerinin koordinasyonunda alındığını ve bu süre boyunca Dardanel tesislerinde üretim faaliyetlerinin devam edeceğini de özellikle ifade etmek isteriz." (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar