Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, sosyal medyayı hedef aldı

Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, sosyal medyayı hedef aldı
Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, sosyal medyayı hedef alarak, 'Vicdanlarına göre karar vermelerini olumsuz etkileyebilecek tesirlere karşı korunmaları gerekir' dedi.

Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yer aldığı İdari Yargı Günü ve Danıştay’ın 154. Kuruluş yıldönümü etkinliklerine katıldı.

Burada konuşan Danıştay Başkanı Yiğit, ''Yargıya tanınan bu ayrıcalık adaleti sağlama amacına yöneliktir. Yargı bağımsızlığı, adaletin gerçekleştirilmesinin bir aracıdır. Yargı bağımsızlığının, yargının sadece yürütme ve yasamadan bağımsızlığı ele alındığı görülmektedir. Elbette vazgeçilmez ve tartışmadan uzaktır. Ancak yargı bağımsızlığının ve tarafsızlığının farklı boyutları da vardır. Yargıçların, yargı dışı, kişi, kurum ve örgütlerden; yazılı, görsel ve sosyal medya mecralarından, resmi ya da gayrı resmi sivil toplum örgütlenmelerinden, kamuoyundan, davanın taraflarından veya dava ile ilgili herhangi bir menfaati olabilecek kişilerden gelebilecek ve hukuka, vicdanlarına göre karar vermelerini olumsuzluk etkileyebilecek tesirlere karşı da korunmaları gerekir. Aynı şekilde yargıçlar eşit, ya da üst düzeydeki meslektaşlarını etkilemesine ve talimatlarına muhatap olmamalıdır'' diye konuştu.

ULUSLARARASI KURULUŞLARA AYRIMCILIK TEPKİSİ

Yiğit, ''Üzülerek görüyoruz ki bazı uluslararası sivil ve siyasal teşkilatlar ile yabancı devletlerde dış politikalarına konu ederek yargı bağımsızlığı konusunda algı oluşturma ve Türk yargısı üzerine gölge düşürmek gayreti içinde olabiliyorlar. Bu kesimlerce yapılan yorumlar çoğunlukla içişlerine müdahale olarak tezahür edip, hukuki gerekçelere dayanmadığından kabul edilemez buluyoruz'' dedi.

Öne Çıkanlar