Danimarka polisi: Silahlı saldırıda terör bağlantısı yok

Danimarka polisi: Silahlı saldırıda terör bağlantısı yok
Danimarka polisi pazar günü başkent Kopenhag'daki bir alışveriş merkesinde üç kişinin ölümüne neden olan saldırının terörle bağlantısı olmadığını açıkladı.

Danimarka polisi pazar günü başkent Kopenhag'daki bir alışveriş merkesinde üç kişinin ölümü ve dört kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırıda saldırganın tek başına hareket ettiğini ve kurbanlarını rasgele seçtiğini açıkladı. Polis, olayı terör saldırısı olarak değerlendirmediklerini belirtti.

Kopenhag Emniyet Müdürü Soren Thomassen Fields alışveriş merkezindeki saldırıya ilişkin ayrıntılı bilgi paylaştı. Ölenlerden ikisinin biri kız diğeri erkek 17 yaşında iki Danimarkalı genç, üçüncü kişinin ise 47 yaşında bir Rus erkek olduğu bildirildi.

Açılan ateş sonucu yaralanan dört kişiden ikisinin Danimarka, ikisinin İsveç vatandaşı olduğu, yaralarıyla ilgili tedavi gördüğü, durumlarının kritik ama stabil olduğu açıklandı. Ayrıca saldırıdan kaçmaya çalıştığı sırada birkaç kişinin de hafif yaralandığı belirtildi.

Thomassen 22 yaşında etnik köken olarak Danimarkalı saldırganın yardım aldığına dair bir işaret bulunmadığını kaydetti, ancak motivasyonunun ne olduğunun henüz netlik kazanmadığını söyledi.

Ellerinde saldırının terör eylemi olduğunu düşündürecek bir kanıt olmadığını ifade eden Thomassen "Soruşturmamızda, değerlendirdiğimiz belgelerde, ya da bulduğumuz şeylerde, ve görgü tanıklarının ifadelerinde bunun bir terör eylemi olduğunu kanıtlayacak bir şey elde etmedik" diye açıkladı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar