Danimarka eski başbakanı Helle Thorning-Schmidt Fransa eski cumhurbaşkanını tacizle suçladı

Danimarka eski başbakanı Helle Thorning-Schmidt Fransa eski cumhurbaşkanını tacizle suçladı
Danimarka eski Başbakanı Helle Thorning-Schmidt, Fransa eski Cumhurbaşkanı Valery Giscard d'Estaing'in bir akşma yemeğinde kendisini taciz ettiğini söyledi.

Danimarka'nın eski sosyal demokrat lideri, anılarını kaleme aldığı The Blonde's Considerations isimli kitabında Giscard ile karşılaşmasına da değindi.

NTV'de yer alan habere göre, 2002 veya 2003 yıllarında Kopenhag'daki Fransız büyükelçiliğinde bir akşam yemeğinde bir araya geldiklerini anlatan Schmidt, "Giscard d'Estaing masanın altından kalçama dokundu. Bu tamamen delice bir andı. Kendime neler olduğunu sordum, yer değiştirdim ve her şey bitti" dedi.



Thorning-Schmidt o dönemde AB için bir anayasa taslağı hazırlamak üzere oluşturulan ve geçen yıl Aralık ayında ölen eski Fransız lider tarafından yönetilen Avrupa Konvansiyonu'na dahildi.

Şimdi 54 yaşındaki eski başbakan, söz konusu taciz ile ilgili Danish Ritzau'ya verdiği demeçte, "Bu günlerde cinsel taciz olarak görülüyor. O zamanlar ise böyle değildi. Farklı bir zamandı, ama bunu uygunsuz olarak görmüştüm ve beni çok kızdırmıştı" diye konuştu.

Schmidt, 2011-2015 yılları arasında Danimarka hükümetine liderlik eden ilk kadındı. Geçtiğimiz sene de Alman gazeteci Ann-Kathrin Stracke, şimdilerde Fransa Anayasa Konseyi üyesi Valery Giscard d’Estaing'in 2018 yılındaki bir röportaj sırasında kendisini taciz ettiğini iddia ederek suç duyurusunda bulunmuştu.

Paris savcılığı da 94 yaşındaki eski Fransa Cumhurbaşkanı Valery Giscard d'Estaing hakkında cinsel taciz soruşturması başlatıldığını duyurmuştu.

Öne Çıkanlar