Danimarka’da iklim krizine dikkat çeken banklar

Danimarka’da iklim krizine dikkat çeken banklar
Danimarka televizyon kanalı TV2 ve mimar Bjarke Ingels iş birliğinde yaratılan yüksek banklar, iklim krizi nedeniyle 2100 yılında deniz seviyesinin hangi noktaya geleceğini vurguluyor.

İklim krizinin gezegene verdiği zararı ve yakın gelecekte bize yaşatabileceklerini anlatan yaratıcı kampanyalar ya da yerleştirmeler olası sonuçları görselleştirdiği için insanlara durumun vehametini daha net anlatıyor.

 

Ayağı yerden kesen banklar su seviyesinin yükseleceği noktayı temsil ediyor

 

Bigumigu’dan Oğuz Gazan’ın haberine göre Birleşmiş Milletlerin sunduğu iklim raporu küresel ısınma bu şekilde devam ederse 2100 yılına kadar su seviyesinin 1 metreye kadar yükselmesinin beklendiğini gösteriyor.

 

Danimarka televizyon kanalı TV 2 bu duruma dikkat çekmek suların iklim krizine bağlı yükselmesinin ne denli sonuçlar ortaya çıkarabileceğini anlatmaya çalışıyor.

 

DENİZ SEVİYESİ 1 METRE YÜKSELECEK

 

Sıcaklığın artması, su seviyesinin yükselmesine ve bu durum deniz seviyesinde olan kentlerin sular altında kalmasına neden olacak. 1888 yılından bu yana ülkenin her yerinde kullanılan ve artık ikonikleşmiş bir kent mobilyası olan banklar bu duruma vurgu yapmak için yeniden tasarlanıyor ve Danimarka’nın en büyük şehirleri arasında olan Kopenhag, Aarhus ve Odense’ye yerleştiriliyor.

 

Tasarımcı ve mimar Bjarke Ingels tarafından tasarlanan banklar deniz seviyesinin 1 metre yükselmesini temsil etmek amacıyla uzun ayakları üzerinde yükseliyor. Her bankın üzerinde iklim krizi konusunda adımlar atılmazsa suların 1 metre yani bu bankın şu anda bulunduğu noktaya kadar yükseleceğini işaret eden levhalar yer alıyor.

 

İklim krizi konusunda yazılmış raporlar yapılmış tahminler ve istatistikler arasında kaybolan vatandaşlar için herkesin anlayacağı şekilde durumu izah etmeye çalışan televizyon kanalı "Our Earth – Our Responsibility" kampanyasını açık hava reklamları ve influencer’larla yapılan iş birlikleriyle destekliyor.

 

 

Öne Çıkanlar