Cumhurbaşkanlığı seçimine bir yıldan az süre kaldı, partiler hazırlıklara başladı

Cumhurbaşkanlığı seçimine bir yıldan az süre kaldı, partiler hazırlıklara başladı
Siyasi partiler, TBMM’nin kapanmasıyla birlikte, 2023 seçimlerine odaklandı. Partilerde seçim çalışmaları başlıyor.

2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanı seçimleri için siyasi partiler çalışmalara başladı. Bahçeli ilk kez "sesli video" yayımladı. Kılıçdaroğlu, grup toplantılarını illerde yapacak. Akşener, ikinci Türkiye turunu sürdürecek. AKP ise seçim startını İstanbul’dan verecek.

Seçim kapsamında MHP, "Çağrım Sana" reklam kampanyası başlattı. Önceki gün gece partinin resmi sosyal medya hesaplarından, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seslendirmesiyle bir video yayımlandı. "MHP’nin seçim kampanyalarında ilk kez Bahçeli’nin sesli mesajının yayımlanması" dikkat çekti. Bahçeli, söz konusu videoda seçmene şu sözlerle sesleniyor:

"Çağrım sana, kulak ver... Gel hep birlikte tam bağımsız, güçlü ve büyük Türkiye’yi 2023’e taşıyalım. Dosta ve düşmana Türk milletinin bir ve beraber olduğunda neler yapabileceğini bir kez daha gösterelim. Atatürkçü, demokrat, ülkücü, milliyetçi, mütedeyyin ne dersen de kendini nasıl tanımlarsan tanımla, önce ülkem ve milletim diyorsan, çağrım sana."

GRUP TOPLANTILARI İLLERE TAŞINIYOR

Cumhuriyet’te yer alan Selda Güneysu’nun haberine göre diğer siyasi partilerde de seçim hazırlıkları devam ediyor. Bu kapsamda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’nin kapanmasıyla birlikte partisinin grup toplantılarını illere taşıyacak. Kılıçdaroğlu, her salı bir başka ilde yurttaşlarla birlikte grup toplantısı yapacak. Ayrıca CHP, mitinglerle de yurttaşlarla bir araya gelecek.

AKP, İSTANBUL’DA START VERİYOR

AKP de seçim çalışmalarının startını İstanbul’dan verecek. Parti yönetimi bu kapsamda, İstanbul’da yurttaşlarla bir araya gelecek.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise yaz ayları boyunca haftada üç, dört ile gidecek.

Öne Çıkanlar