Cumhurbaşkanı kararıyla yeni bir plan değişikliği yapıldı: Yaklaşık 150 bin metrekarelik alanda yapılaşma

Cumhurbaşkanı kararıyla yeni bir plan değişikliği yapıldı: Yaklaşık 150 bin metrekarelik alanda yapılaşma
Resmi gazetede Cumhurbaşkanlığı kararıyla yapılan değişiklikle yaklaşık 150 bin metrekarelik bir alanda yapılaşma öngörülüyor.

Seda TAŞKIN 


ARTI GERÇEK- Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Resmi Gazete'de bugün yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Karayollarına ait Akköprü ve Varlık Mahallesi bazı parsellere ilişkin Nazım İmar Değişikliği Planı Değişikliği yapıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, söz konusu alana ilişkin 3 plan değişikliği yapıldığını belirterek iki plan değişikliğine ilişkin dava açtıklarını ancak ikisinin de iptal edildiğini söyledi. 

‘KAMU ARAZİLERİ ÖZEL MÜLKİYETE ÇEVİRLEREK TALAN EDİLİYOR’ 

İkinci planda yargı sürecinin devam ettiğini ve bilirkişi keşfi yapıldığını söyleyen Candan, raporun ise lehlerine yönelik yapıldığını belirtti.

Candan, "Hem bilirkişi raporu, hem Danıştay Savcısı alana ilişkin yapılaşmanın şehircilik ve planlama ilkelerine ve kamu yararına aykırı olduğunu belirtmiştir. Etlik Şehir Hastanesi’nin karşısında yer alan bu alan çok değerli bir kamu alanıdır. Kamu arazilerinin özel mülkiyete çevrilmesi ile talan edilmesi kabul edilemez bir durumdur" diye konuştu. 

‘RANTA PEŞKEŞ ÇEKİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ’

Hukuki sürecin lehlerine yönelik devam ettiğini söyleyen Candan, "Bugün resmi gazetede Cumhurbaşkanı kararıyla yeni bir plan değişikliği yapıldı.  Bu plan değişikliğiyle yaklaşık 150 bin metrekarelik devasa bir alanda yapılaşma öngörülmektedir. Kamu arazilerinin sermayeye devredilmesine izin vermeyeceğiz, kamu arazilerinin ranta peşkeş çekilmesine sessiz kalmayacağız" dedi. 

'KAMU YARARINA AYKIRIDIR'

Candan, "Alanda Ticaret- Konut Elanı, Özel Eğitim Alanı, Park ve yol planlanmaktadır.  Plan değişikliği kamu yararına aykırıdır. Bu plan değişikliğini de askı süreci sonrasında yargıya taşıyacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Öne Çıkanlar