Erdoğan imara aykırı otelin açılışını bizzat yapacak

Erdoğan imara aykırı otelin açılışını bizzat yapacak
Cengiz Holding'in deniz doldurularak yaptığı imara aykırı otelin açılışını Cumhurbaşkanı yapacak.

Gençağa KARAFAZLI 


ARTI GERÇEK- Cengiz Holding'in, Rize'de inşaatını tamamladığı otelin açılışını bugün memleketi Rize'ye gelen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yapacağı duyuruldu. Erdoğan, RİCOSTA Otelin açılış kurdelesini kesecek. Akşam ise AKP Rize İl Teşkilatı ile akşam yemeğinde bir araya gelmesi bekleniyor.

Eski Rize Liman Dairesi Başkanı Zeki Muammer Merev, Rize Alipaşa mahallesinde Dedeman Oteli olarak bilinen ancak AKP'ye yakın Cengiz İnşaat'a kiralanan, önemli bir kısmı deniz doldurularak yapımı devam eden otel inşaatının deniz dolgusuyla ilgili Rize'de görevde olduğu dönemde resmi kurumlara yazı yazarak yapılan çalışmaların izinlerin olup olmadığını sormuş ancak yazısına hiçbir cevap alamamıştı.

İNŞATI SORAN LİMAN DAİRESİ BAŞKANI SÜRGÜN EDİLDİ

Merev'in inşaat ve deniz dolgusu yapılan alanla ilgili sorumluluğu gereği resmi dairelere yazı yazarak bilgi edinmek istemesi sonrası görevli olduğu Rize Liman Dairesi Başkanlığı görevinden Ankara'ya sürgün edilmişti.

Merev daha sonra Ankara'dan Artvin'in Hopa ilçesine Liman Dairesi Bşkanlığı'na gönderildi. Merev, yaşadığı bu sıkıntılı süreç sonrası Artvin-Hopa Liman Dairesi Başkanlığı görevinden yaş haddinden geçen ay emekli oldu. 

'KARIŞTIRINCA SOLUĞU HOPA'DA ALDIM' 

Merev, yaşadığı sıkıntılı süreç sonrası yaş haddinden emekli olmak zorunda kaldığını belirterek, "Valiye, belediyeye, özel idareye, defterdarlık ve çevre müdürlüğüne yazı yazdım, belediye, 'bilgim yok' dedi. Diğer kurumlar, valilik dahil cevap vermedi. Önce Ankara'ya aldılar. Karıştırınca Hopa'da soluğu aldım. Benim de sonuca gitmeme ömrüm yetmedi" demişti.

Artı Gerçek olayı 29 Haziran 2020 tarihinde yasalara aykırı bir şekilde yapılan Cengiz İnşaatın yaptığı otelin açılışını Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştireceğini yazmıştı. 

Haberde: "Bahse konu alanda ise Cengiz İnşaat'ın yaptığı otel inşaatı çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, deniz doldurularak onlarca metrekare alan izinsiz olarak inşaat alanına katıldı. Devletin hiçbir resmi kurumu bu duruma ses çıkarmadı. Yerel kaynaklar, otel inşaatının 2 ay sonra tamamlanacağını ve açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerçekleştireceğini belirtiyor" bilgileri yer almıştı.

Rize’ye gelen AKP'li Erdoğan'ın memleketinden pazar günü ayrılacağı ifade ediliyor. Cengiz Holding, Erdoğan'ın açılışını yapacağı tartışmalı otel ile ilgili yaptığı açıklamada, inşa edilen Ricosta Hotel'in cumartesi günü hizmete gireceğini ve otelin açılış törenin Erdoğan’ın katılımı beklediklerini ifadelerine yer verdi.

Açıklamada, 160 milyon lira yatırım yapılarak inşa edilen 300 yatak kapasitesine sahip otelin, turizm açısından bölgede önemli bir eksikliği kapatmasının beklendiği belirtilirken, tesisin yaklaşık 100 kişiye istihdam sağlayacağı kaydedildi.138 oda ve 300 yatak kapasitesine sahip Ricosta Otel, denize sıfır konumuyla dikkat çekiyor. Yapılan açıklamada Ricosta Hotel Genel Müdürü Necdet Vural'ın, otel ile bölgedeki önemli bir boşluğu dolduracaklarını görüşüne yer verildi.  

Cengiz Holding'e ait Alipaşa Mahallesi'nde yapılan otelin inşaatı izinsiz imar yasalarına aykırı bir şekilde, deniz dolgusu yapılarak tamamlandı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar