Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum: Sonuçlar Türkiye’nin futboldaki milli takım kapasitesine ihanettir

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum: Sonuçlar Türkiye’nin futboldaki milli takım kapasitesine ihanettir
Lüksemburg ve Faroe Adaları maçlarında alınan kötü sonuçların ardından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın idari ve teknik yönetimini istifaya çağırdı

Türkiye A Milli Futbol takımının önce İstanbul’da Lüksemburg ile 3-3 berabere kalması daha sonra da deplasmanda Faroe Adaları’na 2-1 mağlup olması, Saray bürokratlarının da gündeminde.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla Milli Takım yönetimini istifaya davet etti.

Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz’un açıklamalarını hedef alan Uçum, "Lüksemburg ve Faroe Adaları maçından sonra konuyu eksik 10-11 oyuncuya bağlayıp Türkiye’nin gerçeği bu, kalitesi bu diyen birisi ya Türkiye’yi tanımıyor ya da Türkiye’yi aşağılıyor" yorumunu yaparak, "Böyle bir anlayışın Milli Takımın başında olması doğru mu? Takdir karar vericilerin" ifadelerini kullandı.

Bir sonraki paylaşımında "Son iki maçta Milli Takımın oyunu ve aldığı sonuçlar Türkiye’nin futboldaki milli takım kapasitesine ihanettir" diyen Uçum, sorumluluğun futbolculara ait olmadığını savunarak, "Sorumluluk idari ve teknik yönetimdedir. Milli takım tarihinin en skandal iki maçına sebep olanlar derhal görevi bırakmalı" dedi.

Öne Çıkanlar