Cumartesi Anneleri'ni takip eden gazeteciye polis saldırısı kınandı

Cumartesi Anneleri'ni takip eden gazeteciye polis saldırısı kınandı
Cumartesi Anneleri'ne yönelik polis saldırısında, hedef alınarak atılan gaz mermileriyle yaralanan DHA muhabirine yapılan polis şiddeti TGC ve DHA tarafından kınandı.

İstanbul Galatasaray Meydanı'nda gözaltında kaybedilenlerin akıbetini sormak için 700'üncü kez biraraya gelen Cumartesi Anneleri'nin oturma eylemini takip eden DHA muhabiri Özgür Deniz Kaya, röportaj yaptığı sırada, polisin plastik mermilerinin hedefi oldu. Kaya, bacağına isabet eden 2 gazlı mermi ile yaralandı.

DHA Muhabiri Kaya, olay sonrası yaptığı açıklamada, "Bir milletvekili ile röportaj yapıyordum. Bu esnada bana doğru yönelen çok sayıda mermi sesleri duydum. İki tanesi de sağ bacağıma isabet etti" dedi. Gazeteci Kaya, olay sonrasında gittiği Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden darp raporu da aldı.

TGC DHA MUHABİRİNE YAPILAN SALDIRIYI KINADI

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC),  Gazeteci Özgür Deniz Kaya'ya yapılan saldırıyı yaptığı açıklama ile kınadı:

"Cumartesi Anneleri'nin 25 Ağustos 2018 Cumartesi günü Galatasaray’da yaptığı eyleme müdahale sürerken, röportaj yapan meslektaşımız DHA muhabiri Özgür Deniz Kaya bir polis memurunun gazlı mermi atan tabancasının hedefi oldu. Kaya, sağ bacağına isabet eden 2 gazlı mermi ile yaralandı. Meslektaşımız DHA Muhabiri Kaya, olay sonrası yaptığı açıklamada, 'Bir milletvekili ile röportaj yapıyordum. Bu esnada bana doğru yönelen çok sayıda mermi sesleri duydum. İki tanesi de sağ bacağıma isabet etti' dedi. Meslektaşımız Özgür Deniz Kaya, olay sonrasında gittiği Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden darp raporu da aldı. Özgür Deniz Kaya'ya ve DHA'ya 'geçmiş olsun' diyoruz. Meslektaşımıza yapılan saldırıyı kınıyoruz. Gazetecilere yönelik saldırılardaki cezasızlık uygulamasından artık vazgeçilmesini, meslektaşımıza yapılan saldırının sorumlularının bulunmasını bekliyoruz. Basın özgürlüğünün olmadığı bir toplumda demokrasiden söz etmek mümkün değildir. Gazetelerin ve gazetecilerin sürekli hedef gösterildiği bir ortamda toplumsal barış da sağlanamaz. Basına yönelik saldırıların direkt halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yönelik saldırılar olduğunu unutmamalıyız."

DHA GENEL MÜDÜRÜ SARIDANİŞMET: GEREĞİNİN YAPILMASINI BEKLİYORUZ

DHA yönetimi de muhabir Özgür Deniz Kaya'ya yapılan polis saldırısını kınadı. DHA Genel Müdürü Salih Zeki Sarıdanişmet, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Polisin, kamu adına görevini yapan, elinde DHA logolu mikrofon ile bir milletvekiline soru sormakta olan muhabir arkadaşımızı hedef alarak art arda ateş etmesinin arkasındaki motivasyonu merak ediyoruz. Adli makamların gerekli incelemeleri yaparak sorumluluk zincirindekileri belirlemelerini ve gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Başta polis teşkilatımız olmak üzere herkese, gazetecilerin işlerini kanunla belirlenen çerçeve dahilinde ve kamu adına yaptıklarını hatırlatmak isteriz. DHA hangi şartlar altında olursa olsun, haberleriyle toplumu aydınlatmayı sürdürecektir." (DHA)

Öne Çıkanlar