Cumartesi Anneleri'nden 'Herkesin protesto hakkı var' diyen AKP'li Yazıcı'ya: Bari susun

Cumartesi Anneleri'nden 'Herkesin protesto hakkı var' diyen AKP'li Yazıcı'ya: Bari susun
AKP'li Yazıcı'ya 'Her vatandaşın protesto hakkı vardır' sözlerini hatırlatan Cumartesi Anneleri, 'Neden kayıplarımız için bir araya geldiğimizde engelleniyoruz?' diye sordu.

700'ncü haftadan beri Galatasaray meydanında oturma eylemleri yasaklanan Cumartesi Anneleri, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'ya çağrıda bulundu.

Cumartesi Anneleri, Yazıcı'nın "Demokratik ülkelerde, her vatandaşın; kanunlar çerçevesinde gösteri yapma ve protesto etme hakkı vardır" sözlerini hatırlatarak, "Galatasaray Meydanı neden polisin ablukasında o zaman? " diye sordu.

'SUSUN YAZICI, BARİ SUSUN'

Cumartesi Anneleri, Yazıcı'ya şu çağrıda bulundu: "Öyleyse neden bu hakkımızı kullanmak istediğimizde hep polis şiddetine maruz kalıyoruz? Susun Yazıcı, bari susun; hak ve özgürlüklerimiz gasp edilmişken bize demokrasiden, haktan, hukuktan bahsetmeyin! 202 haftadır Galatasaray Meydanı neden polisin ablukasında o zaman? Neden kayıplarımız için bir araya geldiğimizde engelleniyoruz?"

YAZICI NE DEMİŞTİ?

Hayati Yazıcı dün yaptığı açıklamada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Demokratik ülkelerde, her vatandaşın; kanunlar çerçevesinde gösteri yapma ve protesto etme hakkı vardır' ifadelerini kullandı. 

Öne Çıkanlar