Cumartesi Anneleri'ne polis müdahalesi: Davanın avukatları, parti ve sendika üyeleri gözaltına alındı

Cumartesi Anneleri'ne polis müdahalesi: Davanın avukatları, parti ve sendika üyeleri gözaltına alındı
Cumartesi Anneleri davasının 5'inci duruşması öncesi yapılmak istenen basın açıklamasına polis müdahale etti. 14 kişi gözaltına alındı, görevi başındaki gazeteciler darp edildi.

Yağmur KAYA


+GERÇEK- Cumartesi Anneleri 700’üncü hafta eylemine yönelik polis müdahalesinde darp edilen ve aralarında kayıp yakınlarının da olduğu 46 kişi hakkında açılan davanın 5’inci duruşması bugün İstanbul Adliyesi 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.

Duruşma öncesi Cumartesi Anneleri'nin çağrısıyla Çağlayan Adliyesi'nde br araya gelen yurttaş açıklama yapmak istedi. Polis, Kağıthane Kaymakamlığı'nın eylem ve etkinlik yasağı gerekçe göstererek açıklama yapılmasına izin vermedi ve yurttaşlar abluka altına alındı. Daha sonrasında da polis müdahalesi geldi. 

EN AZ 14 GÖZALTI

Polis saldırısında SOL Parti PM Üyesi Alper Taş darp edilerek gözaltına alındığı belirtildi. Aralarında İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, Merkez yürütme kurulu üyesi Leman Yurtsever, avukatlar Meriç Eyüboğlu ile  Efkan Bolaç, Alper Taş, Yalçın Köse, Uğur Tuncer, Murat Akbaş, Ümit Sezer, Sercan Siynecan,  Zekiye Kürkçüoğlu, Cihan Uyanık, Faruk Eren ve Nevroz Tosun’un da bulunduğu kişiler gözaltına alındı.

Fotoğraf: Meral Danyıldız

GAZETECİLER DARP EDİLDİ

Müdahale sırasında görev başında olan gazeteciler de darp edildi. Artı TV muhabiri Meral Danyıldız polis şiddetine maruz kaldı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Danyıldız suç duyurusunda bulunacağını belirtti. 

GÖZALTINA ALINANLAR VATAN EMNİYET'E GÖTÜRÜLDÜ 

Gözaltına alınanlar önce Çağlayan Polis Karakolu'na götürüldü. Avukatlar burada serbest bırakılırken, gözaltındaki diğer 10 kişi Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Aralarında  CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker'in de bulunduğu karakol önünde toplananlar bu durumu protesto ettiler.

GÖZALTINDAKİLER SAĞLIK KONTROLÜNÜN ARDINDAN SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınanalar arasından olan Faruk Eren yaptığı çıklamada, sağlık muayenesinin ardından serbest bırakıldıklarını açıkladı. Eren, açıklamasında, "Gözaltı aracından Avukat Meriç'e çok sert davrandılar. Ters kelepçe taktılar. Bayağı işkenceye varan, ters kelepçelediler çoğumuzu.. Sonrasında ise gezdirdiler önce Çağlayan Karakolu'na götürdüler, sonra Vatan'a götüreceğiz dediler. Oradan vazgeçtiler Kağıthane'ye götürdüler. Şimdi de hastaneye getirdiler. Buradan bırakıyorlar bizi" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar