Alper Taş: Her taraftan saldırılar olacak

Alper Taş: Her taraftan saldırılar olacak
İktidarın saldırılarına devam edeceğini söyleyen Alper Taş, "Toplumu sindirerek bu seçim sürecini alalım istiyorlar. Çok dikkatli olmamız gerekiyor, sol duyulu olmamız gerekiyor” dedi.

Cumartesi Anneleri'nin 700'üncü haftadaki polis müdahalesi sonrası 46 kişi hakkında başlanan yargılama dün Çağlayan Adliyesi'nde görüldü. Duruşma öncesi adliye önünde toplanan kişiler açıklama yapmak istemesine polis izin vermedi ve müdahale etti. Polis müdahalesi sırasında 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında olan SOL Parti PM Üyesi Alper Taş, yaşadıklarını Halk TV ekranlarında Ayşenur Arslan'ın hazırlayıp sunduğu progrmda anlattı. Taş, gözaltı sürecinde karışıklık olduğunu, ifadelerinin son olarak Kağıthane Karakolu'nda alındığını ve kendilerine 'provokatörlük' suçlaması yöneltildiğini belirtti.

Taş, "Kararlılığımız onları çileden çıkartıyor, o yüzden bu tür uygulamalara maruz kalıyoruz. Onlar bildiklerini yapmaya devam edecekler. Devlet aklı ve zihniyeti böyle çalışıyor. Biz de bildiğimizi yapmaya devam edeceğiz" İfadelerini kullandı.

‘GÜVENLİK GEREKÇESİYLE YASAK DEDİLER’

Kaymakamlığın toplanmayı yasakladığını söyleyen Taş, "Dün İstanbul'da iki dava vardı. Biri Anadolu Adliyesi'nde Ekrem İmamoğlu'nun duruşması. Sabah oraya gittim. Orada yasakla karşılaştık. Kartal Kaymakamlığı orada toplanmayı yasaklamış. Neden yasaklamış, niçin yasaklamış diye sorduk. Tabii bu soruları yanıtlamadılar. Yasak, yasak, yasak. Bu ikinci duruşmaydı. O zaman da insanlar mahkemeye geldi, içeri girdi, sorun olmadı. Niye şimdi yasak? Yasağın gerekçesi temeli ne?" dedi.

Taş, "Sonra oradan 12.30'da Cumartesi Anneleri'nin duruşmasına katılmak için Çağlayan Adliyesi'ne geçtim. Orada da yasak. Kağıthane Kaymakamlığı adliyenin karşısındaki alanda toplanmamızı yasaklamış. Orada bir açıklama yapacaktık. Genelde bütün davalar öncesi bu olur. Fakat o gün nedense bir kaymakamlık yasağı ile karşı karşıya kaldık. Güvenlik gerekçesiyle yasak dediler. Güvenliğinizi etkileyen ne var dedik. Açıklama yapamazsınız, toplanamazsınız dediler. Aileler de açıklama yapma kararından vazgeçtiler. Bu arada da bizi çembere aldılar. Adliye binasına gitmeye çalışırken bu kez bize 'toplu adliyeye gidemezsiniz' dediler. Bizi tek tek sırayla çemberin içerisinden adliyeye sokmaya çalışıyorlar. Bu çok rencide edici bir tutumdu. Buna itiraz ettik. Yaptığınız yetmiyormuş gibi bizi böyle bir muameleye tutamazsınız dedik. Sonra bize sert bir şekilde müdahale ettiler" diye konuştu.

‘TOPLUM SUSTURULMAK İSTENİYOR’

Taş konuşmasının devamında şunları söyledi:

"O dönem Erdoğan'ın siyaseti eski düzenin muhalefetine karşı bir takiyye yaparak son derece demokratik görüntü adı altında geniş toplum kesimlerini yanına çekmek için ikiyüzlü bir siyaset yürüttü. Gerçek siyaseti bu değildi. Bu siyasette samimi olmadıkları açıktı. Cumartesi Anneleri'nin hakkını savunmaktan bahseden Erdoğan'ın başında olduğu iktidar, yargılanmaya toplu gitmesine müsaade etmeyen bir yasakçı, antidemokratik, despotik bir yönetim anlayışına sahip. Bu sadece Cumartesi Anneleri'ne de dönük değil. Toplum susturulmak isteniyor. Toplumu sindirerek bu seçim sürecini alalım istiyorlar. Çok dikkatli olmamız gerekiyor, sol duyulu olmamız gerekiyor. Bu saldırıla devam edecekler.

‘HAKKIMIZI ARAMAK PROVOKATÖRLÜK DEĞİL, BİR YURTTAŞLIK SORUMLULUĞU’

İtirazımızı provokatörlük olarak tanımlıyorlar. Asıl provokatörlük yapan sizsiniz. En adil, demokratik hakkımız olan mahkemeye gitme hakkımızı engellemek provokatörlük değilse başka nedir? Hakkımızı aramak provokatörlük değil, bir yurttaşlık sorumluluğu. Sizin göreviniz bu hakkın yerine getirilmesi konusunda bizi korumaktır. Anayasal hakkımızı bastırıyorlar. Bizi bu noktada kışkırtıyorsunuz.

‘UCUBE SİSTEMİ TARİHE HAVALE EDECEĞİZ’

Mesele şu, 9 aylık süreçte bizi kışkırtmaya çalışacaklar. Son derece net. Çok tarihsel bir eşikteyiz. 2023 Cumhuriyetimizin 100. yılında bu ucube sistemi tarihe havale edeceğiz. Bu noktada her taraftan bize saldırılar olacak. Sol duyulu olacağız ama hakkımızı aramaktan da vazgeçmeyeceğiz. Bu iki çizgiyi iyi korumamız lazım.

İfademiz alındı ama bir karışıklık oldu. Önce Çağlayan Karakolu'nda alınacağı söylendi ama almadılar. En son Kağıthane Karakolu'nda ifademizi aldılar. Polise ifade verdik. Polis ifadesi sonrası savcılık kararıyla serbest bırakıldık. Bana yönelik suçlamalar 'sen provokatörlük yaptın.'

'KARARLILIĞIMIZ ONLARI ÇİLEDEN ÇIKARTIYOR'

Kararlılığımız onları çileden çıkartıyor, o yüzden bu tür uygulamalara maruz kalıyoruz. Onlar bildiklerini yapmaya devam edecekler. Devlet aklı ve zihniyeti böyle çalışıyor. Biz de bildiğimizi yapmaya devam edeceğiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar