Cumartesi Anneleri Ayşenur Şimşek’in faillerini sordu

Cumartesi Anneleri Ayşenur Şimşek’in faillerini sordu
Cumartesi Anneleri eylemlerinin 826’ncı haftasında 28 Ocak 1995'de katledilen eski Sağlık-Sen Ankara Şube Kurucu Başkanı Ayşenur Şimşek’in faillerini sordu.

Cumartesi Anneleri, gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin cezalandırılması için her hafta düzenledikleri eylemlerinin 826’ncısını gerçekleştirdi. Covid-19 salgını nedeniyle sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleştirilen eylemde bu hafta 28 Ocak 1995 tarihinde katledilen eski Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası (Sağlık-Sen) Ankara Şubesi Kurucu Başkanı Ayşenur Şimşek’in faillerini soruldu.

TEHDİT EDİLMİŞTİ

Açıklamada konuşan Şimşek’in ablası Fatma Şimşek, 25 Ocak 1995’ten sonra kardeşinden haber alamadıklarını söyledi. 3 ay süren arama ve başvurularında hiçbir sonucun çıkmadığını belirten Şimşek, "Oysa 1 ay önce babam karakola çağrılıp ‘kızınız teslim olsun yoksa bu onun için hiç iyi olmaz’ şeklinde tehdit edilmişti. Katledilmesinden iki buçuk ay sonra Milliyet gazetesinde bir haber gördük. Haberdeki fotoğraf katledildiği güne aitti. Bu haber üzerine Kırıkkale’ye giderek fotoğraflar üzerinden tespit ettik. Oydu. Kimsesizler mezarlığına defnedilmişti. Biz Ankara’da yoğun bir şekilde onu ararken O 50 kilometre uzaklıktaki Kırıkkale’de kimsesizler mezarlığına defnedilmişti. Faili belli olan ama adına ‘faili meçhul’ cinayetler denilerek faillerin korunduğu, kolladığı bir dönemdi. Failleri belliydi. Failleri bin kişilik ölüm listesi yapan devletin ta kendisiydi. Biz devletin bu faşist yüzünü görmüş ve yaşamış bir aileyiz. Uğradığımız bu olayda devletin gerçek yüzünü gördük. Ayşenur bir devrimciydi. Halkına hizmet etmeyi kendine görev edinmişti. En temel demokratik hakların savunucusuydu. Bu düşünceler devlete göre suçtu. Ayşenur’u katledenler hesap vermeden yaşamlarına devam ediyorlar" dedi. (HABER MERKEZİ)
 

Öne Çıkanlar