Çözüm süreci fotoğraflarını gösteren Soylu'ya: Görevlendirenler de kanunen sorumlu

Çözüm süreci fotoğraflarını gösteren Soylu'ya: Görevlendirenler de kanunen sorumlu
İstanbul Barosu eski Başkanı Turgut Kazan, ortada bir 'suç' varsa bunun çözüm sürecinde yasayla düzenlendiğini ve hükümetin de sorumlulukta pay sahibi olduğunu yasa maddeleriyle gösterdi.

13 kişinin hayatını kaybettiği Gare operasyonunun ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Eş Genel Başkan Pervin Buldan ve diğer HDP'li vekillerin çözüm süreci döneminde Kandil'de çekilmiş fotoğraflarını göstererek HDP'lileri hedef haline getirdi. İstanbul Barosu eski Başkanı Turgut Kazan da Soylu ve hükümet yetkililerine çarpıcı bir uyarı yaptı.  Avukat Kazan, "Görevlendirilenler sorumlu tutulursa, görevlendirenler haydi/haydi sorumlu olur" diyerek ortada bir "suç" varsa onun o dönem yasayla düzenlendiğini ve hükümetin de sorumlulukta pay sahibi olduğunu kaydetti.

Kazan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda çözüm süreci sırasında çıkarılan yasaları hatırlattı ve şunları söyledi: 

"-GARA eleştirilerini susturmak için, fotoğraf göstererek suçlama üretenleri uyarıyorum. Eğer, 6551 sayılı yasayı açıp okursanız, o fotoğrafların hikayesini de kolayca anlarsınız. 

-Bakın, 2. maddede ‘yurt içindeki dışındaki kişilerle’ yani ÖCALAN’la/KANDİLDEKİLERLE ‘görüşülmesine ve görüşmeyi gerçekleştirecek kişilerin görevlendirilmesine’ HÜKÜMETİN KARAR VERECEĞİ belirtiliyor. 

- Sonra 4. maddede, 2. madde kapsamındaki görevleri yapanların, yani KİMİNLE/KİMİN görüşeceğini belirleyenlerle, görüşmeyi gerçekleştirenlerin "BU GÖREVLERİ NEDENİYLE HUKUKİ, İDARİ ve CEZAİ sorumluluğu doğmaz" deniliyor.

- Gerekçeyi, tutanakları okursanız, kimlerin neler söylediğini öğrenmiş olursunuz. Evet, madem ki yasa var, uymamız gerekir. Bu durum pandemideki ayrımcı kongre buluşmalarına benzemez. Görevlendirilenler sorumlu tutulursa, görevlendirilenler (görevlendirenler) haydi/haydi sorumlu olur. Hatırlatıyorum." 

Soylu'nun açıklamalarının ardından HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "İçişleri Bakanının dün akşam katıldığı programda gösterdiği resimlerin tamamı çözüm sürecinde Erdoğan'ın bilgisi ve onayı ile gittiğimiz Kandil fotoğraflarıdır" demişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar