Çöp evden kurtarılan çocuk 2 kilo aldı, çikolata yemeye başladı

Çöp evden kurtarılan çocuk 2 kilo aldı, çikolata yemeye başladı
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Özkan 'Özellikle psikolojik olarak çok iyi. Kan değerleri çok iyi. Artık yürüyebiliyor. Çikolatalar, oyuncaklar ve bir sürü şey geliyor' dedi.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve AÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, Bursa'da çöp evden çıkarılan çocuğu tedavi gördüğü odada ziyaret etti. Özkan ve Çete, 9 gündür tedavi gören çocuğun sağlık durumu hakkında basın mensuplarına açıklama yaptı.

'KALBİ MUHTEŞEM'

Çocuğun sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Özkan, "Şimdiye kadar gördüğüm en iyi C. M. ile karşılaştım. Özellikle psikolojik olarak çok iyi. Kan değerleri çok iyi. Böbrekte bir sıkıntısı yoktu. Kalbi muhteşem. Artık yürüyebiliyor. 2 kilo 100 gram aldı. Çok mutlu olduk. Neşesi çok iyi. Türkiye'den çikolatalar, oyuncaklar ve bir sürü şey geliyor. Onların da tadına bakmaya başladı. Keyfi yerinde çok iyi gördüm ve çok mutlu oldum" dedi.

'ÇİKOLATA NE ZAMAN YİYEBİLİRİM' DİYE SORMUŞ

Çocuğun kendisinden çikolata istediğini dile getiren Özkan, "Bana 'Çikolataları ne zaman yiyebilirim?' diye sordu. Yine peyderpey yemesi gerekiyor. Daha önce onları veremiyorduk. Artık olması gereken, çocuklar gibi yemeye başlayacak ama tabi yavaş yavaş yemeye başlayacak. Çok fazla yememesi gerekiyor. Gözlerindeki pırıltıyı maksimum düzeyde görmek beni çok mutlu etti. İnşallah buradan çıktıktan sonra güzel bir aile ortamına kavuşur" diye konuştu.

'HER ŞEY YOLUNDA GİDİYOR'

Prof. Dr. Yıldıray Çete ise "Tedavisi daha devam edecek. Bir zaman vermek doğru değil. Belli bir kiloya ulaşması gerekiyor. Günlük iyi bir kalori alımına hedefe ulaşmak gerekiyor. Günlük kalori artırımını yavaş yavaş yapıyoruz. Şu an hâlâ hastanemizde hem fiziksel hem biyokimyasal hem de psikolojik bakımı devam ediyor. Her şey yolunda gidiyor" dedi. (DHA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar