Çocukları zabıta tarafından darp edilen kadına valilikten 'Ramazan kolisi' teklifi

Çocukları zabıta tarafından darp edilen kadına valilikten 'Ramazan kolisi' teklifi
Çocukları zabıta tarafından darp edilen kadın valiliğe gitti. Valilik kadına, 'Sana bir Ramazan ayı yardım kolisi verelim, bu işi burada çözelim' dedi.

Kayyım yönetimindeki Van Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, 8 Nisan’da kent merkezinde semaverde çay satan yurttaşlara saldırdı. Zabıtalar darp ettikleri yurttaşların semaverlerine de el koydu. Olayda dakikalarca tekmelenen esnafların görüntüsü kamuoyunda büyük tepki toplarken, yaşanan müdahalede 2 kardeşiyle birlikte zabıta tarafından darp edilen yüzde 65 engelli Uğur Acar (25), 3 gün boyunca yoğun bakımda tutuldu. Hastaneden taburcu edilen Uğur ve annesi Dilber Acar yaşananları anlattı. Anne Dilber Acar, çocuğuna yapılanların hesabını sormak için gittiği valilikte, "Sana bir Ramazan ayı yardım kolisi verelim, bu işi burada çözelim" teklifiyle karşılaştığını belirtti.

‘UZUN SÜRE DARP EDİLİNCE BAYGINLIK GEÇİRMİŞİM’

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Acar, olayın yaşandığı gün iki kardeşiyle ailenin ekonomik gelirine katkı sunmak için iftar saatinden sonra semaverde demledikleri çayı açık alanda sattıklarını belirtti. Acar, tezgahı kurmaya çalışırken kardeşleriyle birlikte zabıta memurlarının saldırısına uğradıklarını ve darp edildiklerini söyledi. Karaciğer yetmezliği nedeniyle yüzde 65 engeli bulunan Acar, aynı zamanda yakın zamanda apandisit ameliyatı olduğu bilgisini paylaşarak, "Ben ve kardeşlerim aile ekonomisine katkıda bulunmak için çay satmaya karar verdik. İftardan sonra Maraş Caddesi’nde tezgahımız kurduk. Tezgahı hazırlarken yaklaşık 30 zabıta bizi uyarmadan darp etmeye başladı. Yüzümü ve göğsümü tekmelediler. Uzun süre darp edilince baygınlık geçirmişim" dedi.

‘3 GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDIM’

 Baygınken zabıta aracına taşınan Acar, 2 kardeşiyle birlikte karakolun önüne götürüldüğünü ifade ederek, "Karakol içine girmeden ambulans çağrıldı ve kardeşlerimle beraber hastaneye kaldırıldık. Beni yoğun bakıma aldılar. Ben, 3 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra normal servis odasına alındım. Darp edildiğime dair rapor aldım ve taburcu oldum. Hala göğsümde ve boynumda morluklar ve ağrılar var. Darp edildikten sonra psikolojim bozuldu" sözleriyle yaşadıklarını anlattı.

 TİHV VE İHD’YE BAŞVURDU

Kardeşleri ile birlikte işkence gördüğünü ve bu işkencenin takipçisi olacağını dile getiren Acar, "Bunun için Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) ve İnsan Hakları Derneği’ne (İHD) başvuruda bulundum. Bize yapılanların hesabını sormak için bütün hukuki haklarımızı kullanacağız" diye konuştu.

‘HER TÜRLÜ HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ’

3 oğlu darp edilen ve biri günlerce yoğun bakımda kalan anne Dilber Acar ise yaşanılanları, "Ülkede hukukun ayaklar altında olduğunun göstergesi" olarak yorumladı. Çocuklarına yapılan zabıta işkencesine dair Van Valiliğine giden ve kendisini Vali Yardımcısı olarak tanıdan biri ile görüşen Acar yaptığı görüşmeyi ise şöyle anlattı: "Bu durumun akıbetini sormak için valiliğe gittim vali yardımcısı olarak kendini tanıtan birine derdimi anlattım. Bana; ‘Sana bir Ramazan ayı yardım kolisi verelim bu işi burada çözelim’ dedi. Olacak gibi değil. Şimdi bunun neresinden tutalım? Onlara ‘Koli değil çocuklarımı darp edenlerin cezalandırılmasını istiyorum’ dedim. Sorumluların açığa çıkarılması ve cezalandırılması için her türlü hakkımızı kullanacağız" dedi.

Öne Çıkanlar