Çocuğunu kovaladığı için kendisine tepki gösteren kadına saldıran uzman çavuş hakkında suç duyurusu

Çocuğunu kovaladığı için kendisine tepki gösteren kadına saldıran uzman çavuş hakkında suç duyurusu
Bingöl'de bir uzman çavuş, gürültü yaptığı bahanesiyle kovaladığı çocuğun annesi R.Ö.'yü darbetti. R.Ö. saldırıya ilişkin suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde Ferhat K. adlı bir uzman çavuş gürültü yaptığı bahanesiyle önce 8 yaşındaki bir çocuğu kovaladı, daha sonra çocuğun annesi R.Ö.'yü darbetti. Darp raporu alan R.Ö.’nün suç duyurusunda bulunacağını açıklayan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Batman milletvekili avukat Ayşe Acar Başaran, "Bizler HDP Kadın Meclisi olarak bu davanın takipçisi olacağız, adil bir şekilde sonuçlanması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Özellikle Kürt illerinde kolluğun işlediği şiddet suçlarının münferit olmadığını biliyoruz" dedi.

Olayın ardından R.Ö.’yü arayan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Batman milletvekili avukat Ayşe Acar Başaran, gelişmeleri sosyal medyadan şöyle aktardı:

‘SUS, GELİRSEM SENİ DE VURURUM’

Bingöl Karlıova’da uzman çavuş Ferhat K. tarafından şiddete maruz bırakılan R.Ö. ve eşiyle telefon görüşmesi yaptım. R.Ö., çocuklarının, binanın bodrum katında oynadığını, Ferhat K.’nin sesten rahatsız olarak çocukları kovaladığını ve çocuklara bağırdığını aktardı.

Bunun üzerine Ferhat K.’ye tepki göstererek çocuklara neden bağırdığını sorduğunu, uzman çavuşun kendisine "Sus, gelirsem seni de vururum" dediğini aktardı. R.Ö., kendisinin buna tepki göstermesinin ardından Ferhat K. tarafından şiddete maruz bırakıldığını söyledi.

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK’

R.Ö.’nün vücudunda ve yüzünde birçok darp izi var, darp raporunu alarak suç duyurusunda bulunacak. Çocuklarının da işlenen suçtan psikolojik olarak etkilendiğini söyleyen R.Ö., saldırının kendisi şahsında bütün kadınlara yapıldığını ifade etti.

‘DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Bizden isteği ise kendisiyle dayanışmamız yönünde. Bizler HDP Kadın Meclisi olarak bu davanın takipçisi olacağız, adil bir şekilde sonuçlanması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Özellikle Kürt illerinde kolluğun işlediği şiddet suçlarının münferit olmadığını biliyoruz.

‘İKTİDAR, HER KADIN CİNAYETİNİN BİZZAT SORUMLUSUDUR’

İstanbul Sözleşmesi'ne ve kazanımlara saldıranların şiddetin failleri kadar suçlu olduğunu her zaman dile getirdik. Kadınları kazanımlarından yoksun bırakan başta iktidar ve yetkilileri olmak üzere herkes, her kadına şiddet olayının, her kadın cinayetinin bizzat sorumlusudur.

İstanbul Sözleşmesi ile kolluk kuvvetlerinin her türlü şiddet eylemine karşı, devletlerin mağdurlara yeterli korumayı derhal sağlamaları ve müdahalede bulunmak için yasal tedbirleri almaları zorunlu kılınıyor.

Şiddet olayına tanıklık eden çocuklara da psiko-sosyal danışmanlık hizmeti sağlanması sözleşmede yer alan yükümlülükler arasında.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar