Çocuğa istismardan tutuklanan Uşşaki tarikatı şeyhi: Dede şefkatiyle yaptım

Çocuğa istismardan tutuklanan Uşşaki tarikatı şeyhi: Dede şefkatiyle yaptım
Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah'ın iddianamede, çocuk istismarını 'örf ve adet içerisinde' yaptığını savunduğu aktarıldı.

Sakarya’da 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismar suçundan tutuklanan Uşşaki tarikatı şeyhi Fatih Nurullah'ın ifadelerinin ayrıntılarını Sözcü gazetesindeki köşesinde yazan İsmail Saymaz, Nurullah’ın istismarı ‘dede şefkatiyle yaptığını’ savunduğunu aktardı.

Saymaz, ifadesinde istismar ettiği çocuğa "dede şefkati ile yaklaştığını" savunan Nurullah’ın iddianameye göre devamında şunları söylediğini yazdı:

"F.A., eşi E. ve kızları Y. yanıma gelirler, el öperlerdi. Çocuğun yaşı küçük olduğu için yanağından öpmüşümdür. Bu öpüş örf ve adet içerisinde dede şefkatiyle yapılmıştır. Hiçbir zaman taciz ve sarkıntılık yaşanmamıştır."



‘KUMPAS’MIŞ

Saymaz ayrıca, Uşşaki şeyhi Fatih Nurullah'ın savcılıkta, istismarı kabul ettiğine dair telefon kayıtlarını inkar etmediği ve daha önce aileye istismarın örtbas edilmesi için teklif ettiği ortaya çıkan 70 bin TL ile ilgili ailenin kendisine kumpas kurmaya çalıştığını savunarak şunları söylediğini yazdı:

 "(Bu kayıtlarda) Baba F.A.'nın ‘Dudağından öptün öyle mi?' dediği, benim ‘He öyle' dediğim olay, aslında Y.'nin elini öperken bana sarılmasından ibarettir. Bunun ötesinde bir şey olmamıştır. Bu konuşmalarda yönlendirme vardır. Beni zora sokarak lafı buraya getirmiştir. Cümleler ilk duyulduğunda yanlış anlaşılsa da F.A. ile aramızda eskiye dayalı manevi geçmişimizden dolayı onu yatıştırmak üzere kurulmuş cümlelerdir. Kızlarını kullanarak, aralarında kararlaştırdığı 70 bin TL'yi benden almak amaçlı kumpas kurmuşlardır. Bu parayı ödemediğim için bu hadiseler olmuştur. Daha önce benden hiç para istememişlerdir."

Nurullah’ın ayrıca taciz ve tecavüz iddiasının küçük Y.'ye "öğretildiğini" savunarak, "O yaştaki çocuğun bu iddiada bulunması kurulan komplonun ürünüdür" dediği belirtildi.

"Neden komplo kursunlar?" sorusuna ise Nurullah'ın "Bu aile Kuzuluk'taki dergahımıza dönme beklentisi içerisindeydi. Onun yerine almış olduğumuz ailenin istikrarlı şekilde devam ettiğini duyunca ümitleri kesildi. Maddi sıkıntılarından dolayı bu kumpası kurmuş olabilirler" yanıtı verdiği kaydedildi.



Nurullah’ın ifadesinde, "Baba F.A.'nın kızı Y.'yi dört sene önce taciz ettiği yönünde bir duyum aldım" iddiasında bulunduğu da aktarıldı.

İsmail Saymaz Nurullah’ın söz konusu iddiasına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Duyumun kaynağı, tarikatın Sungurlu'daki kadın lideri… Avukatı Burak Yılmaz, daha da ileri giderek, ‘Psikolojik sorun varsa bu durumdan kaynaklanmaktadır’ diyor. Ne hikmetse Nurullah, baba F.A. ve ailesinden şikayetçi olmuyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar