CNN International: Kaşıkçı öldürülüp parçalara ayrıldı

CNN International: Kaşıkçı öldürülüp parçalara ayrıldı
Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolan Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin parçalara ayrıldığı ve bu işlemi Suudi otopsi uzmanının yaptığı öne sürüldü.

CNN International, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü duyurdu.

CNN International'ın geçtiği haberde "cesedin parçalara bölündüğü" öne sürüldü. Haber bir Türkiyeli yetkiliye dayandırıldı...

CNN dün yayınladığı haberde de Suudi Arabistan’ın Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili olarak "elçilikte sorgulama sırasında öldüğünü kabul edecekleri yönünde bir rapor hazırladığını" öne sürmüştü

SUUDİ OTOPSİ UZMANI PARÇALADI

Al Jazeera de ismini vermediği bir Türkiyeli kaynağa dayandırarak verdiği haberde, Suudi otopsi uzmanı Salah Mohammed al-Tubaigy'nin Kaşıkçı’nın cesedini parçalara ayırdığı öne sürüldü. İdiiaya göre cesedi kesme işlemi 7 dakika sürdü ve Tubaigy, bu sırada yanındaki kişilere "müzik dinlemelerini" tavsiye etti.

Adı açıklanmayan Türkiyeli bir kaynağa dayandırılan habere bu işlem Başkonsolosun odasında yapıldı.

BAŞKONSOLOS TÜRKİYE'Yİ TERK ETTİ

Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürüldüğü iddiaları üzerine dün Başkonsoloslukta arama yapılmıştı. Polisin elindeki en büyük ipucu bölgedeki güvenlik kamerası görüntüleriydi. Kameralarda Kaşıkçı'nın Başkonsolosluğa girdiği 2 Ekim günü birden fazla aracın binadan  çıktığı ve başkonsolosun konutuna gittiği görülüyordu.

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi, bugün Suudi Arabistan Havayolları’na ait uçakla tarifeli uçakla ülkesine döndü. Soruşturma kapsamında Uteybi’nin konutunda da arama yapılıyor. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar