Cizre'nin park ve bahçeleri çöp yığınına dönüştü

Cizre'nin park ve bahçeleri çöp yığınına dönüştü
Kayyım tarafından yönetilen Cizre'de belediyenin Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis ettiği Melayê Cizîrî Parkı'nda çöpler toplanmıyor, tuvaletler de temizlenmiyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetiminde olan Şırnak'ın Cizre Belediyesi’ne 11 Eylül 2016 tarihinde kayyım atandı. Kasasında 36 Milyon TL olan belediye, 220 milyon 793 bin TL borç altına sokularak yine belediye hizmet binasının yanı sıra emniyete giden iki yol ve Cumhuriyet Meydanı'nın da aralarında bulunduğu 12 taşınmazın çoğunluğu İlçe Emniyet Müdürlüğü olmak üzere farklı kurumlara devredildi.

HDP YÜZDE 77 OY İLE BELEDİYEYİ GHERİ ALDI AMA İKİNCİ KEZ KAYYIM ATANDI

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde HDP yüzde 77 oy oranıyla belediyeyi kayyımdan geri kaldı. HDP’li belediye kayyım tarafından farklı kurumlara tahsis edilen taşınmazları tekrar geri almak için dava açtı. Ancak, 6 ay sonra belediyeye yeniden kayyım atandı ve taşınmazlar, söz konusu kurumlara bırakıldı. Çoğunluğu parklardan oluşan bu taşınmazların bakımı ise verilen kurumlar tarafından yapılmadığı görüldü. 

TUVALETLERE GİRİLEMİYOR

Cizre’nin Konak mahallesinde Dicle Nehir kıyısında bulunan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilen Melayê Cizîrî Parkı bakımsızlıktan çöplüğe dönüştü. Parkın içerisinde bulunan tuvalet gibi toplu yaşam alanlarında temizlik yapılmıyor. Özellikle akşam saatlerinde kentin en kalabalık mekanları arasında bulunan parktaki hijyen sorunu, halk sağlığını etkiliyor. Kenttin tek yeşil alanları özelliği olan söz konusu parklar, çöp ve atıklardan yayılan kokudan girilmesi imkansız hal aldı. 

 ‘ÇÖPTEN BAŞKA BİRŞEY YOK’

Parka çocuğuyla birlikte dinlenmeye gelen ve isminin yazılmasını istemeyen bir yurttaş, paktaki çöp yığınlarına dikkati çekerek, "Hava çok sıcak. Dicle Nehir kenarında bulunan parklar serin diye geliyoruz ama çöpten başka bir şey görmüyoruz. Kimse ilgilenmiyor. Yetkililerin ve çevredeki insanların duyarsızlığından ötürü park, park olmaktan çıktı ve çöp yığınına dönüştü. Temiz parklar istiyoruz. Parklar insanın nefes aldığı alanlardır ama bu park pislik saçıyor" dedi.

(MA)

Öne Çıkanlar