Cizre'de 2 bin aile arandı: Neden HDP’ye gidiyorsunuz?

Cizre'de 2 bin aile arandı: Neden HDP’ye gidiyorsunuz?
Cizre'de kendilerini 'İstihbarat birimi' olarak tanıtan kişiler aileleri arayarak 'Neden HDP binasına gidiyorsun?' diye sordu.

Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) yönelik baskı ve tehditler sürüyor.  Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre,  Şırnak ve ilçelerinde kendilerini "İçişleri Bakanlığı tarafından kurulan bir birim" olarak tanıtan kişiler, aralarında HDP’li meclis üyelerinin de olduğu çok sayıda kişiyi telefonla arayarak, "HDP'li olduğunuz için pişmanlık yasasında yararlanmak ister misiniz?", "PKK’ye katılan çocuğunuzun geri gelmesini istiyor musunuz?" gibi sorular sordu. 

TUNÇ: 2 BİN AİLE ARANMIŞ

HDP Cizre İlçe Eş Başkanı Güler Tunç, kendilerine gelen şikayetlerden yola çıkarak son üç ayda sadece Cizre'de 2 bine yakın ailenin arandığını tespit ettiklerini söyledi. Sokağa çıkma yasakları sırasında çocuklarını kaybeden aileler ve 90'larda faili meçhule giden kayıp yakınlarının da arandığını ifade eden Tunç, "Arayan kişiler kendilerini İçişleri Bakanlığı'na bağlı İstihbarat Birimi olarak tanıtıyor. Ailelere 'Neredesiniz, sizinle bir çay içmek istiyoruz, sohbet etmek istiyoruz' şeklinde sıklıkla rahatsız ediliyor" diye belirtti. 

'HDP ÜYELERİ, YÖNETİCİLERİ VE MECLİS ÜYELERİ ARANIYOR'

Ailelilerin buna tepki göstererek telefonu kapatmaları üzerine tekrar arayan kişilerin "İfadeniz var, gelmek zorundasınız" dediğini anlatan Tunç, "Giden ailelere, 'Çocuklarınız nerde, siz isterseniz dağa çıkan çocuklarınızı geri getirebiliriz’ şeklinde baskı yapılıyor" dedi.  Aranan kişilerin HDP yöneticisi, üye veya meclis üyeleri olduklarını ifade eden Tunç, kendisinin de bununla karşılaştığını söyledi.  Tunç, "Bu uygulama 90'ların uygulamasıdır. HDP'yi kriminalize ederek, yozlaştırmak istiyorlar. Bunlar HDP'yi tasfiye etme girişimleridir. Bizler bu saldırıların yabancısı değiliz. Bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız ve hukuki süreç başlatacağız. Bu kişileri her yerde teşhir edeceğiz" diye anlattı. 

HDP’Lİ MECLİS ÜYESİNE 'NEDEN HDP’DESİN?' SORUSU

Cizre Belediyesi HDP’li Meclis üyesi Nimet Akalın’da kendisini "İstihbarat" olarak tanıtan kişiler tarafından aranarak emniyete çağrıldığını söyledi.  Emniyete giderek çağrıldığını sorduğunu anlatan Akalın, emniyette ‘Neden her gün HDP’ye gidiyorsun’, ‘Kaç yıldır HDP'de yer alıyorsun’, ‘HDP'de ne buldun ki orada yer aldın'  gibi sorularla karşılaştığını aktardı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar