Cinsel istismar faili yine tutuklanmadı

Cinsel istismar faili yine tutuklanmadı
İzmir'de zihinsel engelli çocuğa cinsel istismarda bulunan fail Hasan Karakoç, bu duruşmada da tutuklanmazken, duruşma Nisan ayına ertelendi.

İzmir’in Bozyaka ilçesinde 2019'da sistematik bir şekilde zihinsel engelli ve yüzde 78 duyma ve konuşma engelli çocuğa cinsel istismarda bulunan fail Hasan Karakoç'un yargılandığı davanın 7'nci duruşması Bayraklı Adliyesi 19'ncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. "Çocuğa nitelikli cinsel istismar" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan tutuksuz yargılanan fail Hasan Karakoç duruşmada hazır bulundu. 
 
FAİLİN TUTUKLANMASI TALEP EDİLDİ 
 
Taraf avukatlarının da katıldığı duruşma, kimlik tespitinin ardından başladı. Mağdur çocuğun avukatları çocuğun bir kez daha dinlenmemesini ve aynı davadan ifadesi alınan başka bir failin verdiği ifade tutanağını talep etti. Avukatlar, failin tutuklanmasını istedi. Sanık avukatı ise bu duruşmada mahkemeye ulaşan ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından incelenen telefonun Hasan Karakoç'a ait olmadığını belirtti. Çocuğun dedesi de daha önceki duruşmalarda failin çocuğu anne ve babasının evine götürdüğünü, anne ve babasının bu nedenle tanık olarak dinlendiklerini hatırlattı. 
 
Mahkeme heyeti, 8'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davadaki çocuğa ait ifadenin dökümünün getirilmesine karar verdi. Bir sonraki duruşma 14 Nisan'a ertelendi.

Öne Çıkanlar