Çınar Belediyesi Eşbaşkanı Nacla Tamriş beraat etti

Çınar Belediyesi Eşbaşkanı Nacla Tamriş beraat etti
Çınar Belediye Eşbaşkanı Necla Tamriş, "örgüt üyeliği" suçlaması ve 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davadan beraat etti.

Çınar Belediyesi Eşbaşkanı Necla Tamriş'in "Firar" ve "G11055L44F47" kod adlı "gizli tanıkların" ifadesi doğrultusunda "örgüt üyesi olmak iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması Diyarbakır 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tamriş'in katılmadığı avukatları Serdar Çelebi ve Raci Bilici'nin hazır bulunduğu duruşmada, iddia makamı ceza istemiyle esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sundu.  

Savcı, "Firar" ve "G11055L44F47" kod adlı "gizli tanıkların", Tamriş'in "örgüt hiyerarşisine dâhil olarak" Tevgera Jinên Azad (TJA) içerisinde faaliyet yürüttüğü örgüt talimatıyla belediye eşbaşkanı seçildiği beyanlarını esas alarak, Tamriş'in "örgüt hiyerarşisine dâhil olarak" hareket ettiğini savundu. İddia makamı, Tamriş'in "örgüt propagandasına dönüşen" eylem ve etkinliklere katıldığını savunarak, Tamriş'in "örgüt üyeliğinden" 7 yıl 6 ay ile 15 yıl arası değişen hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. 
 
‘HİÇBİR SOMUT BİLGİ YOK’
 
Avukat Serdar Çelebi, gizli tanığın dinlenmesi sırasında kendilerinin hazır bulunmadığını ancak iddia makamının hazır bulunduğu, iddia makamının da taraf olduğunu, bu kararla mahkemenin iddia makamının da böylelikle mahkeme heyeti gördüğünü söyledi. Bunun hukuka aykırı bir durum olduğunu dile getiren Çelebi, gizli tanıkların beyanlarında, hiçbir somut bir bilgi bulunmadığını, suçlama konusu yaptıkları olaylara ilişkin tek somut bilgi vermediğini aktardı. Gizli tanıkların müvekkilinin TJA içerisinde örgütün hiyerarşik yapısında dâhil olarak "kadro" olarak faaliyet yürüttüğünü, TJA'nın organize ettiği eylemelere katıldığını öne sürdüğünü hatırlatan Çelebi, müvekkilinin TJA'nın organize ettiği hiçbir eyleme katılmadığının iddianameden çıkarılabileceğini belirtti. Müvekkilinin katıldığı eylem ve etkinlerden bahsedildiğini, ancak müvekkilinin bu eylem ve etkinliklere katıldığında dair görüntü ve fotoğrafın bulunmadığı bu eylemlerin, mahkemece kabul edilmemesini isteyen Çelebi, müvekkilinin beraatını istedi. 
 
Mahkeme, suçlama konusu eyleminin sabit olmaması nedeniyle Tamriş'in beraatına karar verdi. (MA)
 

Öne Çıkanlar