Çin'den Covid-19 öngörüsü: 2021 nasıl geçecek?

Çin'den Covid-19 öngörüsü: 2021 nasıl geçecek?
Bilim insanlarına göre asıl sorun, SARS-CoV-2 virüsünün grip benzeri bir şekilde gelişmesi.

Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, Halk Kurtuluş Ordusu ve bir dizi araştırma enstitüsünden bir grup bilim insanı, Prof. Xu Jianguo öncülüğünde yeni tip Coronavirus (Covid-19)  salgınının 2021'deki gelişimini modelledi.

South China Morning Post gazetesinin aktardığına göre, en kötü senaryoda, dünya genelinde enfekte olanların toplam sayısı önümüzdeki iki ay içinde 92 milyondan 170 milyona çıkacak. Dünyadaki toplam vaka sayısının beşte birinin ABD’de görüleceğini belirten Profesör Jianguo’ya göre, mart ayı başlarında Covid-19'dan ölenlerin sayısı beş milyona ulaşacak.  

En iyi senaryonun uygulanabilmesi için, herkesin fiziksel mesafeyi koruma ve maske takma kurallarına uyması, ülke hükümetlerinin sadece etkili önlemler almaları ve toplu aşılama programlarının hızlı bir şekilde uygulanması gerekiyor. Çinli uzmanlara göre, tüm bu koşullar yerine getirilse bile, bu yıl mart ayı başında dünya genelinde 300 bin kişi daha Covid-19’dan yaşamını yitirecek.  

Bilim insanlarına göre asıl sorun, SARS-CoV-2 virüsünün grip benzeri bir şekilde gelişmesi. Bu, virüsün insan vücuduna adaptasyonunun hastalığın mevsimsel nitelik alması ve bununla mücadeleyi büyük ölçüde zorlaştıracağı anlamına geliyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar