Çin'de eşini canlı yayında yakarak katleden erkek idam edildi

Çin'de eşini canlı yayında yakarak katleden erkek idam edildi
30 yaşındaki Tibetli sosyal medya fenomeni Lhamo, eski eşi tarafından canlı yayın sırasında yakılarak öldürülmüştü. Cinayeti işleyen Tang Lu, bugün idam edildi.

Çin'de bulunan Ngawa Tibet ve Qiang Özerk İli Orta Halk Mahkemesi, canlı yayında eşi Lhamo'yu öldüren Tang Lu'nun idam edildiğini duyurdu. Tang Lu,, eski eşini Eylül 2020'de Douyin'de canlı yayın yaparken ateşe vermiş, 30 yaşındaki kadın birkaç hafta sonra aldığı yaralardan dolayı ölmüştü. Lhamo'nun öldürülmesi, kadın cinayetleri ve aile içi istismar tartışmalarını yoğun şekilde gündeme getirmişti.

BOŞANDIKTAN SONRA ÖLDÜRÜLDÜ

SOL’da yer alan habere göre; Lhamo, aynı ana şirket tarafından işletilen TikTok'un Çince versiyonu olan Douyin'deki yayınladığı kısa videolar ve canlı yayınlarla ünlü olmuştu. 30 yaşındaki kadın videolarında Tibet gelenekleri, doğası ve kırsal yaşamını konu ediyordu. Katledilen kadının kız kardeşi, cinayetten sonra Lhamo'nun yıllarca şiddete maruz kaldıktan sonra kocası Tang Lu'dan boşanmaya karar verdiğini söylemişti. Tang Lu, eski eşini Eylül 2020'de Douyin'de canlı yayın yaparken ateşe vermiş, 30 yaşındaki kadın birkaç hafta sonra aldığı yaralardan dolayı ölmüştü.

Öne Çıkanlar