Çin aşısı analizlerin ardından ‘acil kullanım onayı’yla kullanıma sunulacak

Çin aşısı analizlerin ardından ‘acil kullanım onayı’yla kullanıma sunulacak
Sağlık Bakanlığı, en az 14 gün sürecek testlerin ardından uygun bulunması halinde, aşıya 'Acil Kullanım Onayı' verileceğini duyurdu.

Sağlık Bakanlığı'ndan Çin'den getirilen Covid-19 aşısına ilişkin açıklama yapıldı. Aşının analizlerinin Sağlık Bakanlığı laboratuvarlarında yapıldığı belirtilen açıklamada, "En az 14 gün sürecek testlerin ardından uygun bulunması halinde, aşıya TİTCK tarafından 'Acil Kullanım Onayı' verilerek kullanıma sunulacak" denildi.

30 Aralık'ta Ankara'ya getirildikten sonra soğuk zincirle Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) laboratuvarlarına gönderilen aşıların analizleri sürüyor.

Numunelerin analizlerinin tüm dünyada uygulanmakta olan rutin kalite kontrol süreçlerine uygun olarak gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Analizler ile aşının raf ömrü boyunca, firma tarafından tanımlanan koşullarda saklanması ve uygulanması halinde sahip olması beklenen kalite, etkililik ve güvenilirliğinin kontrolü yapılıyor. Analiz sürecinde, aşının formülasyon yapısının değişip değişmediği kontrol ediliyor. Aşının, üretimden gelen özelliklerinin korunduğu, beklenilen etkiye sahip olacağı ve güvenli olduğu bu süreç sonunda tespit ediliyor. En az 14 gün sürecek testlerin ardından uygun bulunması halinde, aşıya TİTCK tarafından 'Acil Kullanım Onayı' verilerek kullanıma sunulacak." (ANKA)

Öne Çıkanlar