Kayyım belediyesinden 'kışkırtma': CHP Çalıştayı öncesi Van sokaklarına Menderes afişleri asıldı

Kayyım belediyesinden 'kışkırtma': CHP Çalıştayı öncesi Van sokaklarına Menderes afişleri asıldı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tam kadro üç gün kampa gireceği Van’da tüm caddelere ve CHP’nin toplantı yapacağı otelin önüne AKP afişleri asıldı.

Ruşen TAKVA/VAN 


+GERÇEK- Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Van’da 29 Mayıs’a kadar sürecek olan kampı başladı. CHP’nin 11'i büyükşehir olmak üzere toplam 248 belediye başkanı, il ve ilçe yöneticilerinin katılacağı üç günlük kampın ana gündemi 2023 seçimleri olacak. 

AKP’DEN BAYRAK GİRİŞİMİ

CHP’nin tam kadro kampa gireceği Van’da AKP il teşkilatı da karşı çalışma başlattı. CHP’nin Van’da kurultay yapacağı otelin önüne dün gece AKP bayrakları asılmak istendi. Bayrak asma girişimine tepki gösteren CHP’liler o anları kayıt altına alarak bu girişimi "kışkırtma çalışması" olarak nitelendirdi. 

CHP’Lİ TORUN: BİZ YAPSAYDIK COPLARLA MÜDAHALE EDERDİNİZ

Bunun üzerine devreye CHP milletvekilleri girdi. Polise bunun durdurulmasını isteyen CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, "Biz bunu yapsak coplarla müdahale ederdiniz. Gücünüz yetmiyorsa o ayrı" dedi. Bunun üzerine polis "Talimat bekliyorum" deyince Torun, "O zaman talimat gelene kadar durdurun. Gözünüzün önünde asıyorlar" deyip tepkisini dile getirdi. Yaşanan tartışmaların ardından Torun’un araya girmesiyle asılan AKP bayrakları indirildi.

KILIÇDAROĞLU’NUN GEÇECEĞİ YOLLARA  AKP BAYRAKLARI ASILDI

Kentte durum bununla sınırlı kalmadı. CHP’nin üç gün program yapacağı Van merkezinde AKP’liler tüm caddelere AKP flamaları ile AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarını astı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun geçeceği tüm yollar AKP bayrakları ile donatıldı. Kentte Erdoğan miting yapacakmışcasına bir hava oluşturuldu.

 

BELEDİYE BİLLBOARDLARA MENDERES TEMALI AFİŞLER

Bunun yanı sıra kayyım yönetiminde olan Van Büyükşehir Belediyesine ait billboardlara 17 Eylül 1961 tarihinde idam edilen dönemin Başbakan’ı Adnan Menderes temalı afişler asıldı. Afişte Menderes’in idam haberinin verildiği gazete haberi yer aldı. Afişte "Menderse idam edildi.  Biz sizi nutmayacağız. Unutturmayacağız" ifadeleri yer aldı. İtirazlara rağmen AKP’li gençlerden oluştuğu belirtilen bir grup tarafından, billboardlara Menderes temalı afişlerin asılması, polis müdahalesiyle karşılaşmadı.

CHP’lilerin kentte çalışmaları sürüyor.

Öne Çıkanlar