CHP, Topbaş döneminde karşı çıktığı Swissotel'in bulunduğu arsanın satışı onayladı

CHP, Topbaş döneminde karşı çıktığı Swissotel'in bulunduğu arsanın satışı onayladı
2009 yılında Kadir Topbaş döneminde satışına karar verilen, Beşiktaş'taki Swissotel'in bulunduğu arsanın satışı İBB Meclisinde onaylandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde, Beşiktaş'taki Swissotel'in bulunduğu arsanın satışına onay verildi. Oylamada 2 CHP'li ve 2 İYİ Partili üye 'hayır' oyu verdi.

İBB Meclisi mayıs ayı ikinci oturumu, Saraçhane'deki belediye binasında, Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında yapıldı.

Mecliste, Beşiktaş Vişnezade Mahallesi 684 Ada 1-4-6 parsellerdeki Swissotel'in bulunduğu arsanın satışı da görüşüldü.

CHP'li Meclis Üyesi Mehmet Ali Tüy, arsanın satışına ret oyu vereceğini belirterek, CHP'li Meclis Üyesi Özgür Öz ile muhalefet şerhi koyduğunu kaydetti.

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, "Tüm değerlendirmelere saygımız var ama arkadaşların kişisel değerlendirmeleridir. Biz CHP Grubu olarak aldığımız grup kararı doğrultusunda 23 No'lu gündem maddesine 'evet' oyu vereceğiz" dedi.

2009 yılında Kadir Topbaş döneminde arazinin satışı için karar alınmış, ancak dönemin CHP'li belediye meclis üyeleri Serdar Bayraktar ve Hakkı Sağlam’ın açtığı dava sonucunda satış mahkeme tarafından iptal edilmişti.

Hukuk Komisyonu Başkanı AKP'li Meclis Üyesi Muhammet Kaynar ise bu teklifin kendilerinin değil idarenin teklifi olduğunu, satış talebinin altında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun imzasının bulunduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar