CHP’li Yüceer sendikalaşan işçilere destek verdi: ‘İşçilerin sendikalaşma iradesini kabul edin'

CHP’li Yüceer sendikalaşan işçilere destek verdi: ‘İşçilerin sendikalaşma iradesini kabul edin'
CHP'li Candan Yüceer, Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesindeki Pas South ve Çorlu ilçesindeki Lila Kağıt fabrikasında, sendikalı oldukları için işten çıkarılan işçileri TBMM’nin gündemine taşıdı.

Candan Yüceer, Çerkezköy ve Çorlu’da sendikalı oldukları için işten çıkarılan işçiler hakkında, Meclis Genel Kurulu’nda söz aldı. Yüceer, "Tekirdağ Çerkezköy'de üretim yapan Pas South fabrikasında sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan 20 işçi tam yirmi sekiz gündür; Çorlu Lila Kâğıt Fabrikası'nda ise 60 işçi yetmiş beş gündür fabrika önlerinde direnişini sürdürüyor. Anayasal bir hak olan sendikalaşmak; emeğinin, alın terinin karşılığını istemek, insan onuruna yaraşır çalışma koşullarını istemek suç değildir" dedi.

Suçun, sendikal hakkın tanınmaması ve engellemesi olduğunu söyleyen Yüceer, "Suç, çoğunluğu elde eden yetki belgesi almaya hak kazanmış sendikayı kabul etmemek, yargı kararını tanımamaktır. Buradan işverenleri yaptıkları hatadan dönmeye davet ediyorum. İşçilerin sendikalaşma iradesini kabul edin ve işten çıkarılan emekçilere bir an önce işbaşı yaptırın" diye konuştu. (ANKA)

Öne Çıkanlar