CHP'li Tüfekçioğlu görevden alındı: Seçim yeniden yapılacak

CHP'li Tüfekçioğlu görevden alındı: Seçim yeniden yapılacak
Hapis cezası nedeniyle Tüfekçioğlu'nun görevinin düşürüldüğü açıklayan valilik, yeniden seçim yapılacağını duyurdu.

Bilecik Belediye Başkan Vekilliğine yaklaşık bir ay önce seçilen Muharrem Tüfekçioğlu'nun yargılandığı davada verilen mahkumiyet kararı kesinleştiği için göreve devam edemeyeceği, bu nedenle yeniden seçim yapılacağı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Tüfekçioğlu'na "Orman alanlarının işgali, ormandan faydalanma ve orman içinde yerleşilmesi" suçundan Bilecik 1. Asliye Ceza Mahkemesince 18 Mart 2016'da verilen 1 yıl 11 ay hapis cezasının, Yargıtay 7. Ceza Dairesinin kararı ile onanması üzerine kesinleştirildiği duyuruldu.

Bu karar ve ilgili yasa maddesi gereğince Tüfekçioğlu'nun Bilecik Belediye Başkan Vekilliği görevine devam edemeyeceği belirtilen açıklamada, "Yeni bir başkan vekili seçimi için gerekli çalışmalara başlanmıştır" ifadesine yer verildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

"Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 01/04/2022 tarihli yazıları ile 03 Mart 2022 tarihinde Bilecik Belediye Başkan Vekilliği'ne seçilen Muharrem Tüfekçioğlu hakkında 'orman alanlarının işgali, ormandan faydalanma ve orman içinde yerleşilmesi' suçunu işlemesi nedeniyle, Bilecik 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 18/03/2016 tarih ve 2015/441 Esas, 2016/133 sayılı Kararı ile verilen 1 yıl 11 ay hapis cezasının Yargıtay 7. Ceza Dairesi'nin 22/02/2022 tarihli kararı ile onanması üzerine kesinleştirildiği Valiliğimize bildirilmiştir. Yargıtayca onanan karar ve 5237 sayılı TCK'nın 53/1 maddesi gereğince Muharrem Tüfekçioğlu'nun Bilecik Belediye Başkan Vekilliği görevine devam edemeyeceği anlaşıldığından, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 45. Maddesi gereğince yeni bir Başkan Vekili seçimi için gerekli çalışmalara başlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILAN BAŞKAN ŞAHİN'İN YERİNE SEÇİLMİŞTİ

CHP'den Bilecik Belediye Meclisi Üyesi olan Muharrem Tüfekçioğlu, Bilecik Belediyesindeki rüşvet iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma nedeniyle Belediye Başkanı Semih Şahin'in İçişleri Bakanlığınca geçici olarak görevden uzaklaştırılmasının ardından 3 Mart'ta mecliste yapılan seçimle başkan vekilliği görevine getirilmişti.

Öne Çıkanlar