CHP'li Tanrıkulu: Zırhlı araçlar 37 çocuğun ölümüne yol açtı

CHP'li Tanrıkulu: Zırhlı araçlar 37 çocuğun ölümüne yol açtı
Zırhlı aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren 7 yaşındaki Miroğlu'na dair açıklama yapan CHP'li Tanrıkulu, 'Toplumda buna ilişkin ses yok!' diyerek tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Şırnak başta olmak üzere bölgede bugüne kadar zırhlı araç çarpması sonucu 37 çocuğun hayatını kaybettiğini söyledi. Bugüne kadar sorumluların hiçbir ceza almadığını hatırlatan Tanrıkulu, etkin soruşturma yürütülmesi çağrısı yaptı. Tanrıkulu, Şırnak'ın İdil ilçesinde zırhlı aracın çarptığı 7 yaşındaki Miraç Miroğlu’nun ölümüne sessiz kalan kamuoyuna "Ses yok, bir sessizlik var" diyerek tepki gösterdi.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İdil'de 3 Eylül’de bisikletini sürerken, zırhlı aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren 7 yaşındaki Miraç Miroğlu’na dair açıklama yaptı. Sosyal medya hesabında konuşan Tanrıkulu, Miraç’ın yaşasaydı bugün okula başlayacağını hatırlatarak, kamuoyundaki sessizliğe "Bakın hiç ses yok toplumda buna ilişkin olarak, ses yok! Bir sessizlik var" sözleriyle tepki gösterdi.

'TRAFİK KAZASI DENİLEMEZ'

Yaşananlara trafik kazası denilemeyeceğini vurgulayan Tanrıkulu, "İçişleri Bakanı’nın, yetkililerin bir şey söylemesi lazım; çünkü geçen ay da ağustos ayında da Ahlat'ta olmuştu benzer bir olay. 2. Ordu Komutanlığı’na bağlı Kolordu Komutanı’nın konvoyunun altında Eyüp bebek, Eyüp çocuk 5-6 yaşlarında olması lazım, o da konvoyun hızla gitmesi sonucu yaşamını yitirdi" ifadelerini kullandı.

İnsan Hakları Derneğinin verilerine göre, bölge kentlerinde 37 çocuğun zırhlı araç çarpması sonucu yaşamını yitirdiğini kaydeden Tanrıkulu, şunları söyledi:

"Silopi'de olay aklımdan hiç çıkmaz: Yatağında uyuyan iki çocuk, Muhammed ile Furkan olması lazım adları, yaşamlarını yitirdiler. Hiçbir ceza almadılar, zırhlı araç yatak odasına girdi! Bakın bunlardaki cezasızlık özellikle altını çizerek söylüyorum, bir bölgede ve oradaki çocuklara yönelik bu cezasızlık eylemleri insanlarda başka soruların oluşmasına neden oluyor. Hiç olmazsa etkili bir soruşturma yaptığınızı gösterin, etkili bir yargılama yaptığınızı gösterin. Bunun kaza olduğu konusunda insanları ikna edin. Biz her türlü desteğe hazırız. Ama 37 çocuğun son 3-4 yılda zırhlı araç çarpması sonucu yaşamını yitirmesi olağanüstü bir şeydir. Ben diğer ölümleri saymıyorum, ateş edilmekle olan ölümleri saymıyorum. Böyle bir tabloyla da karşı karşıyayız."

Öne Çıkanlar