CHP’li Torun: Tetikçi anlayışla belediyelerimizi itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar

CHP’li Torun: Tetikçi anlayışla belediyelerimizi itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, belediyeler üzerinden algı yaratılmak istendiğini belirterek ‘Yaptıkları gözaltılar da insanlar üzerinde baskı kurulduğunu biliyoruz’ dedi.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP’li bazı belediyelere yönelik operasyonları değerlendirdi. Torun, belediyelerin adının anılarak operasyon yapılmasına ve algı yaratılmak istenmesine tepki gösterdi. Torun, Maltepe’de kapanmış bir dosya üzerinden "Acaba bir suç üretebilir miyiz" mantığıyla yüründüğünü kaydetti.

Maltepe’de 2018’de kapanmış bir dosya üzerinden "Acaba suç üretebilir miyiz" mantığıyla yüründüğünü belirten Torun, "Yaptıkları gözaltılar da insanlar üzerinde baskı kurulduğunu biliyoruz. Ancak mağdur olan CHP’li belediyeler. Örneğin Adana Ceyhan ve Yalova" dedi.

‘TAMAMEN AMAÇ ALGI OLUŞTURMAK’

Cumhuriyet’e yer alan habere göre Torun, "İstanbul Kadıköy’de 200’ün üzerinde insan alındı. CİMER raporlarıyla aldılar. Gelen şikâyetler değerlendirilerek yok yolu kestin, yok sokakta film çekilmesine izin verdin... Gözaltına alınanların hiçbirinde imza yetkisi yok. Zabıta denetlemiş, sözüm ona talepte bulunmuş. Tamamen amaç algı oluşturmak" dedi.

‘BELEDİYELERİMİZİN HEPSİNDE MÜFETTİŞ VAR’

Maltepe Belediyesi’nde takipsizlik kararı verilen dosyanın yeniden ele alınarak "Bir suç bulabilir miyiz" çabasına yönelik arayış olduğunu anlatan Torun, sözlerine şöyle devam etti:

"Burası biraz manidar. 2018’deki bir dosya yeniden ele alınıyor. Amaç net. Bakın, CHP’li belediyelerde yolsuzluk oluyor. Algı oluşturmak, korkutmak, sindirmek. Bizim korkacak bir durumumuz yok. Belediyelerimizin hepsinde müfettiş var. Birinin baktığı dosyayı, sonradan gelen başkası inceliyor. Belediye başkanlarımız hassasiyetle süreci yönetiyorlar."

‘OLASI POLİS BASKININDA NE YAPILMASI GEREKTİĞİ NOKTASINDA BİLGİLENDİRİYOR’

Torun, "Operasyonların süreceği beklentisi olup olmadığına" ilişkin de şu değerlendirmeyi yaptı:

"Devam ettirebileceklerini düşünüyorum. Hırsları akıllarının önüne geçti. Bir şekilde itirafçı bulalım. İçeri aldıklarına bu amaçla baskı yapıyorlar. Bu arayış içindeler. Biz daha önceden bir hukuk komisyonu oluşturduk. Hukukçu arkadaşımız Muharrem Erkek ve genel merkez hukukçularımız, YDK’den arkadaşlarımız var. Bu tür davalarda bulunmuş geniş bir hukuk komisyonumuz var. Bir yazı gönderdik belediye başkanlarımıza. Olası polis baskınında ne yapılması gerektiği noktasında bilgilendiriyor. Başkanlarımızın yanındayız."

'AMAÇ İSTANBUL’UN RÖVANŞINI ALMAK'

Bu operasyonların bir amacının da 31 Mart’ta yapılan ve 23 Haziran’da yinelenen İstanbul seçimlerinin rövanşını almak olduğunu belirten Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenerek şunları söyledi: "Biz ‘yerelden genele köprü kurmak istiyoruz’ diyoruz ya, şimdi belediyelerimizi itibarsızlaştırmak istiyorlar. Soylu’ya seslenmek istiyorum: Uludere’de bir belediye başkanını sağına, diğerini soluna alarak konuştun, fotoğraf çektirdin. Haklarında suçlamalar var. Ancak Yalova Belediye Başkanı görevine iade edilmedi. Ceyhan Belediye Başkanı’nın tutuklanmasına neden olan ses kayıtlarının değiştirilmiş ve montaj olduğu mahkemede ispat edildi. Ama göreve getirilmiyor. Tetikçi anlayışla belediyelerimizi itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar" değerlendirmesini yaptı.

Öne Çıkanlar