CHP'li Öztunç: Tam villa girecek araziler yakılmış

CHP'li Öztunç: Tam villa girecek araziler yakılmış
CHP'li Ali Öztunç, Çeşme'deki yangın yerlerini inceledi. Öztunç, 'Görüyoruz ki tam kupon araziyi yakmışlar. Tam villa girecek araziler yakılmış' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, İzmir’in Çeşme ilçesindeki yangın bölgesinde incelemelerde bulundu.

Yangının iki ayrı noktada meydana geldiğini belirten Öztunç, "Bugün gelirken Ovacık bölgesinde yanan yerlere baktığımızda görüyoruz ki tam kupon araziyi yakmışlar. Tam villa girecek araziler yakılmış. Otel yapılacak yerler; büyük siteler, rezidanslar yapılacak yerler yakılmış" dedi. Öztunç şöyle devam etti:

'MEHMET CENGİZ'MİŞ, ŞUYMUŞ BUYMUŞ...'

"Uyarıyoruz; sakın yarın bir gün buraları birilerine peşkeş çekmeyin. Mehmet Cengiz’miş, şuymuş, buymuş, beşli çetenin bir üyesiymiş ya da ilçelerdeki AKP’nin beşli çetelerine vermekmiş, aklınızın ucundan dahi bunu geçirmeyin. Çünkü biz buna engel oluruz, engel olacağız. Bir kez daha uyarıyoruz; buraları imara açmaya kalkışmayın. Buralar, evet yanan bölgeler, denize sıfır otel yapılabilecek, yazlık site yapılabilecek yerler. Buraları peşkeş çekmeyin, uyarıyoruz.

'ZATEN HÜKÜMET DEĞİŞİYOR'

Öztunç, konuşmasında bahsettiği ‘kupon araziler’ konusunda bir yasal düzenlemeye ihtiyaç olup olmadığı ile ilgili soru üzerine de "Var zaten, Anayasa 169 var. Ama bunlar yasa dinlemediği için biz uyarmak durumunda kalıyoruz. Çünkü bunların sabıkası var, geçmişleri kirli. Burası yanan yer, arkamda gördüğünüz alanın dibi deniz. Buraya otel, yazlık site yapmak isterler. Biz de diyoruz ki sakın aklınızdan geçirmeyin. Biz CHP’liler, burada oluruz, engelleriz. Zaten hükümet değişiyor, önümüzdeki dönem CHP iktidarında da gereğini yaparız" dedi. (ANKA)

Öne Çıkanlar