CHP'li Özel'den 'seçim barajı' açıklaması: MHP'nin oylarındaki erimeye göre ayarlanıyor

CHP'li Özel'den 'seçim barajı' açıklaması: MHP'nin oylarındaki erimeye göre ayarlanıyor
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, seçim barajının MHP'nin oylarındaki erimeye göre ayarlandığını ifade etti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AKP'nin Siyasi Partiler Yasası'nda değişiklik çalışması yaptığı yönündeki haberler anımsatılarak değerlendirmesinin sorulması üzerine, seçim barajını 12 Eylül'ün ülkeye getirdiğini ve AKP'nin bundan istifade etmeye çalıştığını ifade etti.

MHP'nin oylarının baraj altında kalma ihtimali bulunduğunu, iktidarın bu nedenle barajı yüzde 7'ye çekmeye çalıştığını savunan Özel, "Bunların hepsi AK Parti'nin siyasi yankesicilik hesapları, yaramaz" diye konuştu. Seçim barajının, MHP'nin oylarındaki erimeye göre ayarlandığını belirten Özel "MHP, yüzde 18'lerden eriyerek geliyor. Bunlar daha iyi günleri, daha da eriyecekler. Çünkü milletin onlardan istediğini değil, sarayın onlardan istediğini yapıyorlar" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Özgür Özel'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

‘ŞENTOP, BİLGİ VE BELGELERİ ÇARPITIYOR’

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, tek adam rejiminin parlamentodaki savunucusu konumunda. Sayın Şentop, bilgi ve belgeleri çarpıtarak kamuoyuna anlatıyor. Kriter dergisine verdiği röportajı okuduk. Soru önergeleri yanıtlanmıyordu, parlamenter sisteme göre daha çok yanıtlanıyor diyor. Herkes girip bakabilir: 42 bin önerge verilmiş, süresi içinde 5 bini cevaplanmış. Bu yüzde 11.9’a denk geliyor. Sayın Şentop, ‘Yüzde 60’a yakın cevaplanıyor’ diyor. Sen bir şey soruyorsun 15 gün içinde cevap verilmesi anayasal sorumluluk, bir buçuk yıl sonra cevap yolluyor, Sayın Şentop onu da sayıyor. Elektrikler kesilmiş, idareyi arıyorsun, bir sene sonra arayıp, ‘geçen sene saat 11 buçukta gelecek’ diyor. Bir buçuk sene sonra verilen cevap, cevap mı?

‘SENİN DÖNEMİNDE PARTİ DEVLETİNE GEÇTİ’

‘Sıran gelince aşı olacaktın neden oldun?’ ‘Genel Başkan cevaplıyor: ‘Sıram geldi.’ Sormuş sonra çıkışta. Yaşını sormuş. Yaşını söylemişler. ‘Onun var mı o kadar yaşı’ demiş. Bu ülkenin cumhurbaşkanı bir şey söylüyor, nasıl yalanı gerçek gibi söylüyor. Devam ediyor. ‘Onların gönlünde hala tek parti.’ Her şeye karar veriyor, her şeyi kendi belirliyor. Bu ülkeyi kuran kadroların en çok övündüğü iş, bu ülkeyi demokrasiyle, çok partiyle tanıştırmak… Senin döneminde parti devletine geçti. Valileriniz il başkanı gibi davranıyor.

‘ERKEN SEÇİM YOK DEMEK’

Dış politikada, efelenme evresinden yelkenleri suya indirme evresine geçtiler. İbrahim Kalın’ın ABD’ye verdiği mesajlar… O ne güzel selektör yapmak... Biden’ın istemediği maymuncuk diye İstanbul Borsa Başkanı’nı görevden alıp, kapıyı açmaya çalışıyorlar… Çavuşoğlu, Akar, Çelik’in Mısır ile diyaloğa geçileceği açıklamaları... Gidip elbette Sisi’ye methiye düzmeyin, ama biz Mısır ile ilişki kurmazsak zarar görürüz diyoruz. İşte yalnızlık. Şimdi tutmuşlar Mısır’la sorunları çözecekler. Çözün de düğünü biz mi attık? Eyy Merkel, eyy Trump, eyy Biden, eyy Macron duymuyorsanız Sisi ile aynı masaya oturmanın yolunu arıyorlarsa gerçekten bir tek dediklerine inanmak lazım, erken seçim yok demektir. Çünkü bunları seçime alet ettiler. Zikzak tarihi, U dönüşünü ibretle izliyoruz.

Siyasi Partiler Yasası’nda yapılacak değişiklik ile partilere Hazine yardımı için seçimlerde yüzde 7 oy barajı getirileceği iddiaları ile ilgili soruya Özgür Özel, "‘MHP baraj altında kalmasın ama diğer partiler kalsın’... Bu siyasi yan kesicilik hesapları yaramaz. Baraj ile oynamak ve bunu küçük ortağın oy seviyesine göre ayarlamak, MHP’deki erimenin itirafıdır. Daha da eriyecekler" yanıtı verdi.

‘PUL KONUSUNDA AK PARTİ NE DÜŞÜNÜYOR?’

Irak Kürt Bölgesel Yönetim hükümetinin Papa’nın ziyareti için bastırdığı puldaki haritada Sivas’tan Kars’a, Hatay’dan Hakkâri’ye kadar olan bölgenin "Kürdistan toprağı" olarak gösterilmesinin sorulması üzerine Özel, "Kabul edilecek bir şey değil. Bu pul konusunda AK Parti ne düşünüyor, MHP ne düşünüyormuş, bunu sormak lazım" dedi.

‘BU TWİT ATILDIĞI GÜNDE KALMIŞTIR’

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Kadınlar Günü’nde yaptığı paylaşımda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP Eş Başkanı Pervin Buldan’ı etiketlemesi ve devamındaki tartışmaların sorulması üzerine Özel, "Son derece nezaket içinde, son derece birbirini anlayan ve karşı karşıya birlikte olan durumla ilgili son derece hassasiyet gösteren değerlendirmeleri dikkatle takip ettik. Artık bu twit atıldığı günde kalmıştır" diye yanıtladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar