CHP'li kadınlar ve Salıcı'dan 'taciz' açıklaması: CHP’yi suçlamaları aymazlıktır

CHP'li kadınlar ve Salıcı'dan 'taciz' açıklaması: CHP’yi suçlamaları aymazlıktır
CHP’liler, Maltepe’de yaşanan taciz olayı üzerinden kendilerine yüklenen AKP’ye Ensar Vakfı’nı hatırlatarak yanıt verdi.

ARTI GERÇEK- İstanbul Maltepe’de CHP ilçe yöneticisi Umut Karagöz’ün bir kadına yönelik tacizi üzerine başlayan tartışmalara dair CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı basın toplantısı düzenlerken, CHP’li kadın milletvekilleri de açıklama yaptı. CHP’liler, taciz olayı üzerinden kendilerine yüklenen AKP’ye Ensar Vakfı’nı hatırlatarak yanıt verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı Umut Karagöz’ün bir kadına yönelik tacizini hatırlatarak, "İktidar bunu siyasi bir manevra olarak değerlendiriyor ama İstanbul Sözleşmesine karşı çıkanların Cumhuriyet Halk Partisi’ne kadına karşı şiddet, taciz, tecavüz ve kadın cinayetleri konusunda istikamet vermeye kalkması onların acziyetini gösterir" dedi. 

Bu konunun siyaset üstü bir mesele olarak ele alınması gerektiğini söyleyen Salıcı, CHP milletvekillerinin kadına ve çocuğa yönelik şiddet ve taciz konusunda verdiği araştırma önergelerinin AKP milletvekillerinin oylarıyla reddedildiğini, soru önergelerinin çoğunun yanıtsız bırakıldığını söyledi. 

‘CHP’Yİ SUÇLAMALARI AYMAZLIKTIR’

Salıcı, şöyle devam etti: "Bu toplumsal bir mesele, bu toplumsal meseleyi siyaset dışında bırakalım, bizim verdiğimiz önergeler sizi rahatsız ediyorsa, buyurun önergeleri siz verin. Biz kadına ve çocuklara karşı tacize, tecavüze yeltenen kişilerin en ağır şekilde cezalandırılacağı yasa tekliflerini desteklemeye hazırız. 

"İktidarınız döneminde kadına, çocuğa karşı şiddet rekor düzeye ulaşmış durumda. Böyle bir siyasi iktidarın başındaki kişinin, yöneticilerinin dönüp Cumhuriyet Halk Partisi’ni suçlayacak bir dil kullanmaları aymazlıktır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu konudaki siyaseti çok açık ve nettir. CHP kendi içinde herhangi bir sıkıntı varsa, bu sıkıntıyı yetkili kurulları üzerinden sonuçlandırır ve disiplin süreçleri hızlı bir şekilde işler. 

"AKP’li siyasetçilere Ensar Vakfı’nda yaşananlar, erkek çocuklara karşı yapılan tacizlerden sonra Bakanlarının ‘bir kereden bir şey olmaz’ sözlerini hatırlatırım. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin incilerini anlatmaya başlasak sabaha kadar sürer."

‘KAMUOYUNA MAL EDİLMESİ MAĞDURİYETİ ARTIRIYOR’

CHP 27. Dönem Kadın Milletvekilleri de konuya dair yazılı açıklama yaparak, şunları belirtti:

"Cumhuriyet Halk Partili Kadın Milletvekilleri olarak, bugüne kadar kadınlara ve çocuklara yönelik her kimden gelirse gelsin, her türlü istismar ve şiddetin karşısında durduk. Son günlerde, ataerkil düzenin hadsiz saldırganlarının her an ve her yerde aramızda olduğunu bir kez daha gözler önüne seren bazı istismar olaylarını fırsat bilerek partimize ve kadına yönelik saldırılara karşı yürüttüğümüz mücadelemize yönelik kötü niyetli girişimlere şahitlik ediyoruz. 

"Cumhuriyet Halk Partisi açısından, kadına şiddet kapsamına giren her türden tutum ve eylemler hem "suç", hem de "parti suçu"dur. Dolayısıyla, bu suçu işleyen her kim, hangi makam ve mevki sahibi olursa olsun, hem parti içi disiplin gereğinin yapılması; hem de yasal mercilerce en ağır biçimde cezalandırılması konusunda, hiçbir çekincemiz bulunmamaktadır. 
"İstanbul Maltepe’deki olayda konu öğrenildiği andan itibaren parti içi disiplin süreci İl Başkanlığımız tarafından çok hızlı bir şekilde çalıştırılmış ve istismar faili partimizden ihraç edilerek gereği yapılmıştır. Mağdurla iletişime geçilerek her türlü hukuki, maddi ve manevi destek sağlanmış ve sağlanmaya devam edilecektir. Kamuoyuna mal edilirse mağduriyetinin katlanarak artacağını açıkça ifade eden kadın arkadaşımızın istemine azami özen gösterilerek, bu haklı talebi ve ricası üzerine konuyu kamuoyuna taşımama hususuna riayet edilmiştir. 

"En başından beri süreç, hiçbir şekilde gizleme ve üstü örtülme yönünde tutum sergilemeksizin, mağdurların haklı taleplerine saygı gösterilerek takip edilmekteyken kadına şiddetin başlıca sorumlularından olan AKP iktidarına mensup ve üstelik kadın olan milletvekillerinin asılsız iddialarla polemik yaratmaya çalışarak mağdurların taleplerini görmezden gelmelerini öfke ve üzüntüyle karşılıyoruz."

Öne Çıkanlar